شمالبرگ ShomalBarg.ir
اقتصاد مردمی از شعار تا عمل؛

انقباض ارزی مانع جهش تولید وقتی به کدواژه های اقتصادی بی توجهی می شود

انقباض ارزی مانع جهش تولید وقتی به کدواژه های اقتصادی بی توجهی می شود

شمال برگ: به گزارش شمال برگ، در فحوای معنایی نامگذاری های هر سال رهبر انقلاب در یک دهه اخیر که با کلیدواژه های گفته شده همراه می باشد میتوان دریافت اقتصاد و معیشت در کنار سایر سرفصل های امنیت زا مهم و اثرگذار می باشد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها - بهرام قربانپور: تولید، اشتغال، اقتصاد و معیشت کلیدواژه نام آشنا در ادبیات کشور هستند؛ کلیدواژه هایی که در یک دهه اخیر از جانب مقام معظم رهبری تحت عناوین سال مطرح شده اند تا چراغ راهی برای مسؤلان تصمیم گیر و تصمیم ساز نظام شوند اما گویا دولت ها و متولیان امر در ادوار مختلف نه تنها تمایلی به شنیدن این کدواژه ها نداشتند بلکه حتی اگر هم چراغی از تولید روشن بود با چکش بی تدبیری آنرا خاموش می کردند.

کدواژه های اقتصادی در جعبه بی توجهی!

در دهه ای که گذشت؛ اگر دولتمردان و تصمیم سازان نظام به کدواژه ها و کلیدواژه های اقتصادمحور مقام معظم رهبری تأمل و عمل می کردند، این دهه را می توانستیم عصر شکوفایی اشتغال و اقتصاد ایران بنامیم.
در سالی که روزهای پایانی آنرا به نظاره نشسته ایم از جانب رهبر معظم انقلاب به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد تا باردیگر شخص نخست مملکت مسیر انحرافی تصمیم گیری مسؤلان را به مساله اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم سوق دهند، کاری که بیشتر از یک دهه آنرا تکرار می کنند اما افسوس گوش شنوایی نیست.
در فحوای معنایی نامگذاری های هر سال مقام معظم رهبری در یک دهه اخیر که با کلیدواژه های گفته شده همراه می باشد میتوان دریافت که «اقتصاد و معیشت» در کنار سایر سرفصل های امنیت زا برای کشور بسیار مهم و اثرگذار می باشد.
بدون شک گره خیلی از چالش های امروز جامعه از بدفرهنگی ها و نافرهنگی ها گرفته تا برخی چالش های خانمان سوز اجتماعی در گرو رشد اقتصادی می باشد و رشد اقتصادی هم بدون رشد تولید و اشتغال رقم نمی خورد.
اگر چه گیلان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی به استان کشاورزی و گردشگری مشهور است، اما رویش شرکتهای بزرگ و کوچک در نقاط این استان که بعضاً وابسته به صنعت کشاورزی و دامپروری هستند، گیلان را به یکی از استانهای صنعتی تبدیل نموده است.

حرکت صمت گیلان بسمت پویایی

«تیمور پورحیدری» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار نمود: صمت گیلان در جهت توجه به منویات مقام معظم رهبری، گامهای مؤثری جهت پویایی بخش های صنعتی، معدنی و تجاری استان برداشته است.
وی ضمن اشاره به اتفاقات تلخ و شیرین سالجاری اضافه کرد: سایه سنگین تحریم های ظالمانه از یک سو و شهادت رئیس جمهور و شهدای جبهه مقاومت و همینطور دیگر چالش های موجود سبب شد تا بخش صنعت هم در کنار سایر بخش ها با چالش روبرو شود.
مدیرکل صمت گیلان ضمن اشاره به صدمه های ضد تولید ناترازی انرژی افزود: ناترازی انرژی و قطعی مکرر برق به جبهه تولید و صنعت آسیب وارد کرد، ضربه ای که شاید سال ها برای ترمیم آن وقت ضروری است.
پورحیدری ضمن اشاره به افزایش ۹۰۰ درصدی تعرفه برق تحت عنوان هزینه ترانزیت بیان نمود: افزایش ۹۰۰ درصدی تعرفه برق در قسمت تولید، کمر واحدهای تولیدی را خم کرده است.
وی افزود: در حالیکه تولید و صنعت با قوای نیمه جان درحال حرکت و نفس کشیدن بود، تحمیل هزینه کمرشکن ترانزیت برق پا روی تن نحیف صنایع گذاشت تا آنها با تنفس مصنوعی هم توان حرکت نداشته باشند.

فرصت سوزی ۶ ماهه تولید در سایه انقباض ارزی

مدیرکل صمت گیلان، انقباض ارزی را چالش بعدی حوزه تولید و صنعت برشمرد و بیان نمود: سیاست انقباض ارزی دولت، ورود و تأمین مواد اولیه برای شرکت ها و صنایع با مشکل جدی مواجه گردید و از این قیمتها دست خوش افزایش شدند.
پورحیدری ضمن اشاره به آثار سو سیاستهای انقباض ارزی بر تولید و توسعه صنعتی افزود: ثبت سفارش خیلی از تجهیزات و ماشین آلات جهت طرح توسعه شرکت ها و صنایع بزرگ استان به سبب سیاست انقباض ارزی گرفتار وقفه ۶ ماهه شد و این فرصت سوزی نیم ساله کلیه برنامه ریزی های کارآفرینان، شرکت ها و صنایع را به هم ریخت.
وی از صدور بیشتر از ۱۸۰ پروانه بهره برداری صنعتی جدید در گیلان اطلاع داد و اضافه کرد: این داده های آماری وقتی در کنار تمام فشارهای اقتصادی، تحریم ها و چالش های ارزی قرار می گیرد نوید بخش روزهای بهتر برای صنعت گیلان است.

ایجاد ۱۸۰ بنگاه صنعتی تا ۵۲۰۰ شغل در گیلان

به گفته مدیرکل صمت گیلان، برای ایجاد ۱۸۰ بنگاه تولیدی و صنعتی در استان بالغ بر ۶، ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته و برای بیشتر از ۵۲۰۰ نفر شغل بوجود آمده است.
پورحیدری با اعلان اینکه ۳۲ مورد طرح توسعه از جانب واحدهای صنعتی گیلان صورت گرفته است، اظهار داشت: بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری با اشتغال ۱۲۵۰ نفر در اجرای طرح توسعه واحدهای صنعتی صورت گرفته است.
وی با اعلان اینکه فعالان صنعتی و تولیدی گیلان با این حرفه عجین شدند، اضافه کرد: زیرساخت های طرح توسعه واحدهای صنعتی و تولیدی گیلان فراهم گردد.
مدیرکل صمت گیلان با تکیه بر ضرورت گسترش اراضی صنعتی در استان بیان نمود: توسعه صنعتی و تولیدی بدون فراهم سازی زیرساخت محقق نمی شود ازاین رو انتظار می رود ضمن تأمین اراضی صنعتی نسبت به حمایت های مالی و بانکی در عرصه تولید اقدام گردد.
پورحیدری از احیای ۲۵ واحد صنعتی در گیلان اطلاع داد و افزود: این تعداد واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال در گیلان با محوریت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به چرخه تولید باز گشتند.
وی ضمن اشاره به پروژه های نیمه تمام صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در گیلان اضافه کرد: ۱۹۳ مورد پروژه های صنعتی نیمه تمام در گیلان وجود دارد که تا سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.

انتظار ۶ هزار نفری برای شغل

آنطور که مدیرکل صمت گیلان گفته؛ تابحال برای اجرای ۱۹۳ مورد طرح های صنعتی نیمه تمام استان بیشتر از ۶، ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که اگر به بهره برداری برسد زمینه اشتغال ۶۳۵۰ نفر را فراهم می آورد.
پورحیدری ضمن اشاره به مشارکت پررنگ مردم در عرصه تولید و صنعت گیلان افزود: رقم سرمایه گذاری های صورت گرفته در قسمت تولید و صنعت توسط بخش خصوصی نشانگر مردمی سازی این بخش است.
وی از فعالیت ۱۸ هزار واحد تولیدی - صنفی در گیلان اطلاع داد و اضافه کرد: این تعداد واحدها با سرمایه گذاری اندک اما با اشتغال حداقل هر واحد ۵ نفر فعالیت می نمایند که در مجموع جمعیت ۹۰ هزار نفری را شامل می شود.

زیرساخت های تولید فراهم شود

آنطور که بنظر می رسد عمده چالش این روزهای صنایع و تولیدگران نوسانات ارزی، تحریم های ظالمانه دشمن و برخی رفتارهای بسته برخی مسؤلان نسبت به تولید و اشتغال است که تماماً مغایر با منویات مقام معظم رهبری در این حوزه می باشد.
زمانی «جهش تولید با مشارکت مردم» تحقق پیدا می کند که زیرساخت های حوزه تولید و صنعت برای مردم و فعالان واقعی اقتصادی و صنعتی فراهم گردد.
مردم و در نگاهی جزئی تر بخش خصوصی زمانی روی صنعت در گیلان سرمایه ریزی می کند که امنیت اقتصادی و اجتماعی داشته باشد و این امنیت اجتماعی و اقتصادی در گرو فراهم سازی زیرساخت ها رقم می خورد؛ همان حلقه مفقوده ای که صنعت گیلان با آن رنج می برد تا قشر سرمایه گذار بخش خصوصی به جای قرار در استان پا به فرار می گذارد.

1403/12/06
12:09:11
5.0 / 5
259
تگهای خبر: اقتصادی , تجهیزات , تولید , دریا
این مطلب شمالبرگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترینهای مرتبط در شمالبرگ
نظرات بینندگان شمالبرگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

شمال برگ shomalbarg