شمال برگ ShomalBarg.ir
در یك نشست فرهنگی مطرح شد؛

پروین اعتصامی در اشعارش زیست جاودانه دارد

پروین اعتصامی در اشعارش زیست جاودانه دارد

به گزارش شمال برگ از گیلان شاعر و نویسنده گیلانی، با اشاره به اینکه پروین در جسمش مرده، اما در شعرش حیات پیدا کرده است، اظهار داشت: این حیات یافتگی و زیست جاودانه نه فقط در عصر ما مشهود است، بلکه آیندگان هم با حیات پروین آشنا خواهند شد و اشعارش را زمزمه می کنند.


عباس مهری آتیه در نشست مجازی بزرگداشت، معرفی و نقد آثار پروین اعتصامی که تحت عنوان «اختر چرخ ادب، کتابداری و شعر مناظره ای» و با همکاری اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان و کانون مفاخر سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد، پروین اعتصادی را محبوس مانده روزگار خویش دانست و اضافه کرد: پروین با اشعارش به دنبال شکافتن و شکستن تفکر منحط روزگار خویش و بیرون زدن از هنجارها بود.
این شاعر و نویسنده گیلانی، با اشاره به اینکه اختلافات فکری پروین با همسرش در نهایت منجر به جدایی آنان شد، خاطرنشان کرد: پروین مدتی در کتابخانه دانشسرای عالی تهران کتابدار بود و شعر می سرود.
آتیه، با اشاره به اینکه پروین در جسمش مرده، اما در شعرش حیات پیدا کرده است، اظهار داشت: این حیات یافتگی و زیست جاودانه نه فقط در عصر ما مشهود است، بلکه آیندگان هم با حیات پروین آشنا خواهند شد و اشعارش را زمزمه می کنند.
وی ضمن اشاره به تکریم ملک الشعرای بهار از اشعار پروین، تصریح کرد: با عنایت به آشنایی خانوادگی ملک الشعرای بهار با پروین اعتصامی، شاهد تمجید زیبای استاد بهار از سبک و شیوه و کلام در شعر پروین هستیم.
این پژوهشگر، با اشاره به اینکه در کنار جسمین زنانه پروین، روح و طبیعت مردانه در اشعارش جلوه گری می کند، متذکر شد: به قول بهار، دیوان پروین تلفیقی از دو سبک لفظی و معنوی و سبک مستقل است.
این شاعر و نویسنده گیلانی، دیوان پروین را سراسر مناظره و گفت وگو و مجادله متقابل همچون چشم و مژگان، سوزن و پیراهن، خاک و باد، مرغ و ماهی، کوه و کاه و انسان و حیوان دانست که باعث عمیق شدن شاعر برای مخاطبش می شود و تصریح کرد: پروین مانند یک فیلسوف در ذات اشیا نفوذ می کند و غالب قطعاتش سوال و جواب و مناظره است.
وی غزل سازی را خلاف طبع پروین دانست و از غزل هایش تعبیر به قصیده های کوتاه کرد و اظهار داشت: این شاعر نامی به سبک و سیاق ناصرخسرو قبادیانی شعر سروده است.
آتیه، با اشاره به اینکه پروین در آثارش ذهن مخاطب را در نظر می گیرد و وزن های مختلف را انتخاب می کند، افزود: همین انتخاب وزن های مختلف کار دشواری است که پروین با تسلط زیاد آنرا انجام می داد.
وی ضمن اشاره به نمود مهر مادری پروین در قطعاتش، اظهار داشت: پروین لطافت روح خود را از زبان پرندگان، مادران فقیر بعنوان دلسوخته ترین مادران دنیا، بیچارگان، مستمندان و درماندگان بیان می کند.
این پژوهشگر، از مخاطبان اشعار پروین خواست به جست وجوی ارزش های شاعر باشند و تنها به مناظره های اکتفا نکنند و خاطرنشان کرد: پروین به درونه های شعرش نامدار شده و توانسته عرض روزگار را بپیماید و به عصر ما برسد بنابراین باید در کنار توجه به تکنیک ها و صنایع ادبی، تفکر نهفته در درونه های اشعار پروین را پیدا نماییم.




منبع:

1399/12/26
13:15:05
0.0 / 5
1122
تگهای خبر: صنایع , گیلان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg