عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل تاكید كرد:
پل های مازندران با سازه های بتنی ساخته شود
به گزارش شمال برگ عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل اظهار داشت: مازندران كه رطوبت و احتمال خوردگی سازه ها بالا بوده استفاده از سازه های بتنی از نظر اقتصادی، مقرون به صرفه تر است.
حامد حمیدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینكه سازه های امروزی برای ساخت پل را می توان از دو دیگاه طراحی اولیه و نظارت اجرا بررسی نماییم، اظهار نمود: از منظر طراحی، آیین نامه های معتبری وجود داشته كه پایه و اساس آن از آئین های آمریكایی و اروپایی است و طبق نشریه ۱۳۹ سازمان مدیریت برای بارگذاری پل ها، نشریه ۳۸۹ برای طراحی پل های بتن آرمه، نشریه ۳۹۵ برای طراحی پل های فولادی و نشریه ۵۱۱ برای بهسازی پل های موجود، مشكل خاصی برای پل های متعارف نداریم.
وی بااشاره به اینكه مهندسینی كه در واقع تبحر، تخصص و دانش طراحی را داشته باشند، خروجی طراحی خوبی بر مبنای آیین نامه های متعارف خواهند داشت، خاطرنشان كرد: در مناطقی مثل مازندران كه رطوبت و احتمال خوردگی بالا است، سازه های بتنی، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است چونكه پوشش كامل بتنی می تواند تا حد زیادی، زمان خوردگی و نفوذ شرایط بد جوی را به تاخیر بیندازد.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل اظهار داشت: برای سازه های فولادی چاره ای شامل حفاظت كاتدی وجود دارد و با این عمل می توان از خرده شدن و زنگ زدن فولاد در مازندران جلوگیری كرد.
حمیدی تصریح كرد: باتوجه به سطح علمی دانشگاه ها در آینده سازه ها، به سمت سبك تر شدن و پر مقاومت شدن مصالح می روند یعنی ساختمان یا پل هایی كه راه اندازی می شود تاب آوری بیشتری در مقابل زلزله را خواهند داشت و دانشگاه ها با استفاده از تكنیك یافتن فرم یا شكل بهینه سازه ها به نوع بارگذاری سازه ای بهینه طراحی نمایند.
وی خاطرنشان كرد: عملیاتی كردن تاب آوری پل در مقابل زلزله به فرصت بیشتری نیاز دارد چونكه باید بحث اقتصادی و تكنیك های اجرایی آن حل شود كه در واقع این عمل، در حال شكل گیری است و فرم كلی سازه ها قابل تغییر می شود.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل یادآورشد: در كشور ما، مركز تحقیقات مسكن و شهرسازی نشریات و كتبی را منتشر می كند كه یكی از این كتاب به نام سازه های نوین بوده كه دارای سبك و دوام بالایی هستند و شامل سازه های ال اس اف(سازه های سبك فولادی)، سازه های بتنی پیش ساخته و سازه هایی كه قابلیت تولید انبوه با هزینه كمتری در شهرك ها و اجتماعات دارند، در این كتاب عرضه شدند.
حمیدی اظهار نمود: در كشور ما با عنایت به شرایط آب و هوایی، سیستم سازه ای كه بتواند در مقابل بارهای وارده و توان باروری مقاومت را داشته باشد، از اركان مطلوبی برخوردار خواهد بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب