فخرالذاكرین گیلان در گفت وگو با شمال برگ؛
مداحان باید با هوشیاری راویان مكتب ثارالله باشند
شمال برگ: مداحان باید هوشیار باشند برای اینكه بعنوان راویان مكتب حسینی رسالت بسیار سنگینی بر عهده آنان است، آنهایی كه می خواهند با فریب و اجبار مردم را وادار به گریه كنند، در حق امام حسین(ع) ظلم می كنند برای اینكه دروغ بستن به دستگاه امام حسین(ع) گناه كبیره است.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، با فرارسیدن ماه عزای سالار و سرور شهیدان اباعبدالله(ع) شاهد رونق مجالس روضه و نوحه خوانی هستیم و همواره انتخاب اشعار و محتوا در عزاداری ها نقش محوری دارد.
می توان گفت «خلوص نیت»، «حضور قلب» و «آشنایی با سیره اهل بیت(ع)» در كلام مداح از مواردی است كه مجالس نوحه خوانی را رونق می بخشد كه مقام معظم رهبری هم در این راستا تاكید فرموده اند: "كار مداح، استفاده از هنر برای بیان حقیقت است. خود این ایستادن، با صدای خوش و با آهنگ زیبا شعری را خواندن - هم شعر هنر است، هم آهنگ هنر است، هم صدا هنر است – با چندین هنر، انسان یك حقیقتی را بیان كند، می تواند تاثیر مضاعفی در ذهن مستمع و حاضر در مجلس و مخاطب شما بگذارد؛ این خیلی نعمت بزرگی است، خیلی فرصت بزرگی است.( 23 اردیبهشت 1391)".
«حاج اسماعیل گوهری» ذاكر اهل بیت(ع) است كه از خانواده ای مقید و پدری روحانی رشد یافته كه 63 سال سن دارد و بیشتر از 45 سال از عمرش را نوحه خوان مجالس اباعبدالله(ع) بوده و الان هم بعنوان پیرغلام، ذكر و مدح اهل بیت(ع) را برای عزادارن و جوانان حسینی بازگو می كند.
وی به «فخرالذاكرین گیلان» شهره است و در مجالسی كه مداحی می كند علاوه بر ذكر اهل بیت(س)، درس اخلاق می دهد؛ اگر این شب ها گذرتان به «مكتب حسنی» و «مكتب قرآن محمدی» رشت بیافتد، از مدح این پیرغلام حسینی بهره مند می شوید.
این ذاكر اهل بیت(ع) در گفتگو با خبرنگار ایسنا گیلان با تاكید بر آداب مداحی برای اباعبدالله(ع)، اظهار نمود: اگر در مداحی صرفا نام امام حسین(ع) را یدك بكشیم كه فایده ای ندارد و ظاهری است، مداحی باید در دل و جان انسان بنشیند چونكه ذكر حسینی كه صرفا شعاری باشد و شعوری نباشد، كارآمد نیست.
وی با اشاره به اینكه یك مداحی زمانی اثرگذار خواهد بود كه ذاكر حضرت ابا عبدالله(ع) با بینش و مطالعه عمیق در مجلس حضور یابد، اضافه كرد: متاسفانه امروزه شاهد می باشیم بعضی از مداحی های ما فاقد محتوا و صرفا از روی تقلید هستند كه این نوع مداحی ماندگاری و اثری ندارد.
حاج اسماعیل گوهری در مورد خصوصیت های یك مداح برجسته می گوید: مداح باید مطالعه داشته باشد، شعر خوب بخواند، مجلس شناس باشد و بداند هدف از مكتب امام حسین(ع) چه بوده چونكه در غیر اینصورت امكان دارد چند صباحی مجلس گردان باشد اما در نهایت از خاطر محو می شود.
فخرالذاكرین گیلان خاطرنشان كرد: مداحی باید همراه با حضور قلب و خلوص نیت باشد، یك مداح باید با آگاهی و وضو در مجلس حاضر شود چونكه نام حسین(ع) مشتق نام خداوند تبارك تعالی است كه توفیق یافته تا مدح اهل بیت(ع) را بازگو كند.
وی افزود: مداحان باید هوشیار باشند چونكه بعنوان راویان مكتب حسینی رسالت بسیار سنگینی بر عهده آنان است، آنهایی كه می خواهند با فریب و اجبار مردم را وادار به گریه كنند، در حق امام حسین(ع) ظلم می كنند چونكه دروغ بستن به دستگاه امام حسین(ع) گناه كبیره است.
این ذاكر اهل بیت(ع) تصریح كرد: مداحان راویان قیام و مكتب امام حسین(ع) برای نسل های آینده هستند، بنابراین باید بنابر رسالت و مخاطبانی كه دارند مدحی در شأن اباعبدالله(ع) برگزینند.
گوهری خطاب به جوانانی كه وارد عرصه مداحی شده اند، سفارش كرد تا همواره مطالعه و شناخت كافی از مكتب اهل بیت(ع) كسب كنند و بتوانند به نحو شایسته قیام امام حسین(ع) را به مردم بشناسانند.
فخرالذاكرین گیلان تصریح كرد: مداحان و ذاكران اهل بیت(ع) مواظب كردار خود باشند، چون وقتی می گوییم «یا حسین(ع)» باید توجه مان به مقام ایشان باشد چونكه یك فرد معمولی نیست و ثارالله ست بنابراین واجب است كه احترام خون خدا را داشته باشیم تا مبادا دشمن از این مجالس سوژه بگیرد. باید بدانیم هدف از قیام امام حسین(ع) اقامه نماز و فریضه امر به معروف و نهی از منكر بوده و بتوانیم در این راستا ذكر و مدح بگوییم.
وی افزود: با عنایت به شور و اشتیاق جوانان به مداحی، بهتر است اساتید این عرصه همواره در پرورش مداحان متخصص دقت نظر بیشتری داشته باشند چونكه علاوه بر محتوای مدح و نوحه ای كه عرضه می كنند كردار، رفتار و مكتب این قشر همواره برای جوانان جامعه الگوست.
گزارش از محدثه مهدوی – خبرنگار ایسنا منطقه گیلان
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب