دفتر ازدواجی كه طلاق ثبت نمی كند
به گزارش شمال برگ یكی از سردفتران ازدواج در رشت با اشاره به اینكه به واسطه روحیات فردی از قرائت صیغه طلاق و ثبت آن در دفترم خودداری می كنم، اظهار داشت: شاید همین امر تلنگری برای زوجین باشد و طلاق را به تعویق بیاندازد.
عبدالله بهشتی، سردفتر ازدواج در شهر رشت در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه از سال 92 فعالیت این دفتر شروع شده است، اظهار داشت: معمولا چنین دفاتری مبادرت به ثبت ازدواج و طلاق می كنند، اما از زمان شروع فعالیتم تصمیم گرفتم فقط باعث پیوند زوج های جوان شوم و هیچ طلاقی را ثبت نكنم.
وی ازدواج را جزء پدیده های اجتماعی دانست كه هم در شرع و هم در عرف پذیرفته است و اظهار نمود: ازدواج یك نیاز فطری است و به واسطه آثار و نتایج مطلوب آن بر اجتماع مورد تاكید همه ادیان بخصوص اسلام است. سنت نبوی هم به امر ازدواج نگاه خاصی دارد و آنرا كمال تقوا معرفی می كند.
یكی از سردفتران ازدواج در رشت با اشاره به اینكه امروزه شاهد افزایش آمار طلاق در جامعه هستیم، خاطرنشان كرد: در وهله نخست باید بپذیریم كه طلاق هم یكی از پدیده های اجتماعی است و گاهی زوجین به واسطه اختلاف فرهنگ ها و اندیشه ها از زندگی در كنار هم ناامید می شوند. احكام شرعی و قانونی هم برای امر طلاق تعریف شده و عمل خلاف شرع نیست.
بهشتی افزود: پیامدهایی كه طلاق می تواند برای جامعه به بار بیاورد سبب شده كه از طلاق بعنوان حلال مكروه و منفور یاد شود بنابراین به واسطه روحیات فردی از قرائت صیغه طلاق و ثبت آن در دفترم خودداری می كنم تا شاید همین امر تلنگری برای زوجین باشد و طلاق را به تعویق بیاندازد.
وی با اشاره به اینكه ساده یا تجملی بودن مراسمات عقد و ازدواج رابطه مستقیمی با سبك زندگی خانواده ها دارد، تصریح كرد: نمی توان اظهار داشت كه جوانان در گذشته ساده زیست تر بودند و زوج های امروزی تجمل گرا و اهل ریخت و پاش هستند، بلكه اگر خانواده ها فرزندان خویش را برپایه آموزه های دینی تربیت كرده باشند، مراسم عقد و ازدواجشان هم رنگ و بوی دینی خواهد داشت و از اسراف و چشم و هم چشمی به دور است.
یكی از سردفتران ازدواج در رشت، مهریه «سكه طلا به تعداد سال تولد عروس» را عجیب ترین مهریه ای دانست كه بعضی از زوجین انتخاب می كنند و خاطرنشان كرد: زوج هایی هم بوده اند كه تنها با یك شاخه گل بعنوان مهریه زندگی صمیمانه خویش را شروع كرده اند.
بهشتی با اشاره به اینكه تجربه نشان داده مهریه های نجومی هیچ نقشی در تداوم یك زندگی ندارد، اظهار داشت: اولین اصلی كه جوانان در هنگام ازدواج باید مد نظر قرار دهند، صداقت است. در واقع صداقت در گفتار و كردار زندگی را پایدار می كند؛ نه سكه های طلا و بنابراین می توان اظهار داشت كه بی صداقتی ریشه خیلی از اختلافات است كه در نهایت طلاق را رقم می زند.
وی اعتماد دوطرفه را دومین اصل در ازدواج پایدار دانست و خاطرنشان كرد: بی اعتمادی زن به شوهر و شوهر به زن باعث می شود فضای زندگی مشترك گرمای خویش را از دست دهد و مقدمات طلاق عاطفی را فراهم آورد.
یكی از سردفتران ازدواج در رشت، اصل سوم را گذشت دانست كه مهم تر از تفاهم است و متذكر شد: جوانانی كه در خانواده خود صداقت، اعتماد و گذشت را فرا گرفته باشند، به مراتب زندگی مشترك عاقلانه ای خواهند داشت كه یك ازدواج عاشقانه را برای آنان رقم می زند بنابراین به جهت اینكه جامعه به سمت طلاق بخصوص طلاق در سال های اولیه ازدواج نرود باید از خانواده ها شروع نماییم.
بهشتی، ازدواج حضرت امیرالمومنین(ع) و فاطمه زهرا(س) را نمونه كامل یك ازدواج الهی، مومنانه، عاقلانه، صادقانه و عاشقانه دانست و تصریح كرد: پدیده طلاق در خانواده هایی كه از الگوهای دینی در زندگی و تربیت فرزندان پیروی می كنند عمومیت ندارد و اخلاق و گذشت مشهود است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب