شمال برگ ShomalBarg.ir

كم شدن حاصل خیزی خاك با آتش

كم شدن حاصل خیزی خاك با آتش

به گزارش شمال برگ رئیس مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر اظهار داشت: آتش زدن علف های هرز پس از برداشت محصول موجب كاهش حاصلخیزی خاك می شود.


كیوان وریج كاظمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه آتش زدن علف های هرز پس از برداشت محصول موجب از بین رفتن میكروارگانیسم های خاك و رطوبت آن می شود، اظهار نمود: آتش زدن علف های هرز پس از برداشت محصول به ساختمان خاك ضربه زیادی وارد میكند.
وی اشاره كرد: بعضی از كشاورزان بقایای زراعی زمین خود برای كاشت راحت تر محصول در فصل بعدی می سوزانند كه اگر این آتش سوزی كنترل نشود به جنگل و مرتع لطمه وارد میكند.
رئیس مرتع اداره كل منابع طبیعی نوشهر با اشاره به اینكه علوفه یك نعمت خدادای است كه طبیعت به بلاعوض در اختیار بشر با ارزش اقتصادی زیادی قرار داده است، اظهار داشت: مرتع داران بعنوان گمنامان بی ادعا در منابع طبیعی هستند و بدون مشاركت مردم معنا پیدا نمی كند.
وریج كاظمی با اشاره به اینكه سطح مراتع نوشهر 197 هزار و 154 هكتار است، اشاره كرد: در این حوزه بیشتر از 360 هزار واحد دامی در طول 90 تا صد روز به استفاده و بهره برداری می پردازند.
وی با اشاره به اینكه تعداد سامانه های حوزه نوشهر 303 مرتع ییلاقی تابستانه است كه بیشتر از سه هزار و 480 دامدار و بهره بردار دارد، اضافه كرد: اگر حداقل میزان تولید در هر هكتار 350 كیلو برآورد شود با عنایت به قیمت اعلامی علوفه مرتعی از طرف سازمان جنگل ها كه به ازای هر كیلو هزار و 50 تومان است بیشتر از 70 میلیارد تومان ارزش این میزان علوفه در غرب مازندران است كه طبیعت به بلاعوض در اختیار دامداران و بهره برداران قرار داده است.
رئیس مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر افزود: با ارزش افزوده این میزان مرتع كه به تولید پروتئین منجر می شود بیشتر از 200 میلیارد تومان گردش اقتصادی بوجود می آورد.
وریج كاظمی با اشاره به اینكه بارش مناسب باران امسال موجب افزایش 30 درصدی تولید علوفه در مراتع غرب مازندران شده است بیان كرد: این افزایش تولید 30 میلیارد تومان برارزش علوفه امسال اضافه گردید.
وی ورود زود هنگام دام، دام مازاد بر ظرفیت و عدم رعایت زمان خروج دام را سه عامل مهم لطمه به مراتع عنوان نمود و اظهار داشت: عدم رعایت زمان ورود دام بزرگترین خسارتی است كه موجب لطمه به سیكل فنولوژیكی گیاهان مرتعی می شود و آنها را گرفتار مخاطره می كند.
رئیس مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر اشاره كرد: از دامداران درخواست می شود در این مساله مهم با اداره كل منابع طبیعی همكاری لازم را داشته باشند و دام را پیش از به بذر نشستن و زمان گل دهی پوشش گیاهی وارد مرتع نكنند این مرتع بعنوان سرمایه عظیم باید حفظ شود.
وریج كاظمی اشاره كرد: سطح مراتع تنكابن و چالوس بیشترین سطح مراتع در غرب مازندران را دارد و كمترین سطح متعلق به حوزه اداره منابع طبیعی نوشهر است كه اداره منابع طبیعی كجور ازآن منفك شد و عباس آباد نیز دارای كمترین مرتع است.



 

1398/04/01
16:13:24
5.0 / 5
4640
تگهای خبر: تولید , چالوس , زمین , مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg