وضعیت نا بسامان محیط زیست مازندران
به گزارش شمال برگ در حالیكه استان مازندران از دفع ناقص زباله و شیرابه های آن رنج می برد و خاك های این خطه در معرض آلودگی های زیست محیطی است، هنوز روش های جامعی در مورد مدیریت صحیح پسماند در استان وجود ندارد.
*طرح جامع پسماند مازندران هنوز نهایی نشده است
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، مهدی رازجویان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در كارگروه راهبردی مدیریت پسماند اظهار نمود: طرح جامع پسماند استان هنوز نهایی نشده و نداشتن سرفصل در این عرصه همچون مسائل و دغدغه های پیش روی ما است.
وی با اشاره به اینكه طرح جامع پسماند باید در تمام شهرهای استان تكمیل شود، اظهار داشت: باید شیوه های بازیافت زباله و یا امحاء و تبدیل به كمپوست هم مشخص شود.
رازجویان با اشاره به اینكه نواحی زباله مازندران به ۹ منطقه تقسیم بندی شده است، خاطرنشان كرد: بخشی از افزایش تولید زباله در مازندران مربوط به گردشگران و مسافران است؛ در شرایط فعلی این استان مسئول جمع آوری این زباله ها است و باید در حوزه پسماند از محل اعتبار ملی به این استان كمك گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران تصریح كرد: باید برای كمپوست و زباله سوز شهرهای مختلف مازندران برنامه ریزی و نسبت به تهیه طرح جامع اقدام نمود و یك طرح جامع با برش شهرستانی تهیه نماییم.
*واگذاری ۲ هكتار زمین توسط شهرداری ساری به سازمان پسماند
در ادامه این نشست عبدالحمید فرزانه، سرپرست شهرداری ساری با اشاره به اینكه برای توسعه مركز دفن زباله دو هكتار زمین از منابع طبیعی گرفتیم و به سازمان پسماند واگذار كردیم، اظهار داشت: با عنایت به مسائل اجتماعی و ایجاد كمپین زباله، دفن بهداشتی آن باید مورد توجه قرار گیرد كه می توان آنرا به سازمان پسماند واگذار كرد.
وی در مورد تصفیه شیرابه های ناشی از زباله ها هم اظهار نمود: اجرای این طرح از سال ۹۴ شروع شده است؛ به علت آنكه واگن های شیرابه به صورت رو باز بوده با هر بارندگی بر میزان آن افزوده می شود، حالا در یكی از واگن ها ۱۰ هزار متر مكعب شیرابه وجود دارد و باید ظرف یك ماه تا یك ماه و نیم آینده تصفیه شود.
*كمبودهای مالی چالش بزرگ زباله سوز ساری
محمد محمدی، مدیركل دفتر شهری استانداری مازندران هم در ادامه این جلسه اظهار نمود: مهم ترین مشكل اجرایی پروژه نیروگاه زباله سوز ساری، كمبودهای مالی بوده كه برای تكمیل آن حدود ۴ میلیون دلار اعتبار ارزی و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی نیاز است.
وی با اشاره به اینكه در شرایط فعلی پیمانكار این پروژه نیروگاه زباله سوز ساری را رها كرده و باید شهرداری نسبت به انتخاب پیمانكار اقدام نماید، خاطرنشان كرد: علیرغم این كه زباله سوز ساری در سال ۹۱ بر مبنای مجوز كار خویش را آغاز كرد، اما سازمان محیط زیست در سال ۹۵ مجوز زیست محیطی آنرا صادر كرده كه تا حد زیادی سبب تأخیر در اجرای پروژه شد.
مدیركل دفتر شهری استانداری مازندران با اشاره به اینكه زمین تحویلی برای ساخت پروژه به علت نداشتن استقامت كافی هزینه ۴۰ میلیارد ریالی را به شهرداری تحمیل كرد، اظهار داشت: همین عوامل دست به دست هم داد تا پروژه اجرایی زباله سوز ساری با تأخیر مواجه شود و الان در شرایط فعلی، پیشرفت ابنیه ای این پروژه ۴۰ درصد و تجهیزات و ماشین آلات حدود ۶۰ درصد رسیده و برخی تجهیزات هم در حال نصب است.
*وضعیت نا به سامان زیست محیطی مازندران
حسین علی ابراهیمی، مدیركل محیط زیست مازندران هم با اشاره به اینكه این استان در حوزه مدیریت پسماند و زیرساخت ها چون نیروگاه زباله سوز و كمپوست گرفتار عقب ماندگی است، اظهار داشت: عدم مدیریت درست پسماند در مازندران این خطه را از لحاظ زیست محیطی در وضعیت نابسامانی قرار داده است.
وی اضافه كرد: مهم ترین دلیل تأخیر در اجرای پروژه های مدیریت پسماند در این استان، نبود اراده قوی به خصوص در شهرداری ها برای ساماندهی این معضل زیست محیطی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب