شمالبرگ ShomalBarg.ir
رئیس دانشگاه گیلان خبر داد

افتتاح دبیرخانه دائمی دانشنامه دفاع مقدس در دانشگاه گیلان

افتتاح دبیرخانه دائمی دانشنامه دفاع مقدس در دانشگاه گیلان

از گیلان رئیس دانشگاه گیلان، از افتتاح دبیرخانه دائمی دانشنامه دفاع مقدس استان با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اطلاع داد و تصریح کرد: این دبیرخانه را در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان راه اندازی کردیم.


فرید نجفی در آیین رونمایی از آثار ادبی و هنری با محوریت نقش روحانیت در دفاع مقدس که در سالن دکتر رحمدل پژوهشکده گیلان شناسی برگزار شد، تبیین نقش و جایگاه شهدا در انقلاب اسلامی را وظیفه آحاد ملت ایران دانست و اظهار نمود: کشور ما در چند دهه اخیر با فراز و فرودهای زیادی مواجه بوده، اما امنیت و آسایش امروز رامرهون ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی شهدای انقلاب و دفاع مقدس و هسته ای و مدافع حرم هستیم.
وی حفظ آثار و دستاوردهای شهدای انقلاب اسلامی را مأموریت جدی دستگاههای فرهنگی دانست و اضافه کرد: دانشگاه گیلان هم تلاش می کند فرهنگ و معارف دفاع مقدس را به نسل جوان منتقل کند.
رئیس دانشگاه گیلان از افتتاح دبیرخانه دائمی دانشنامه دفاع مقدس استان با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اطلاع داد و اشاره کرد: این دبیرخانه را در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان راه اندازی کردیم تا زمینه ساز حفظ و تدوین آثار و انتقال درست و دقیق آن به نسل های آینده باشد.

لزوم پیشگیری از تحریف با روایتگری صحیح دفاع مقدس
سرهنگ حسن حبیبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان نیز، انقلاب اسلامی ایران را پرتوی از نهضت عاشورا دانست و اضافه کرد: قیام ۱۵ خرداد بعنوان یکی از رویدادی مهم تاریخ معاصر که زمینه ساز نهضت امام خمینی(ره) شد، به تاسی از عاشورای حسینی و در ماه محرم صورت گرفت.
وی با اعلان اینکه امام راحل نهضت انقلاب اسلامی را به تاسی از نهضت امام حسین(ع) دنبال کرد، اظهار داشت: یکی از خصوصیت های مهم انقلاب اسلامی ایران در کنار بعد مردمی بودن و استقلال طلبی، احیاگری مذهبی آن است؛ تا جایی که مورد توجه خیلی از اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان قرار گرفت.
مدیرکل حفظ آثار گیلان ضمن اشاره به اظهارات مشاور دهه ۷۰ میلادی رئیس جمهور وقت آمریکا درباره انقلاب ایران، بیان نمود: کیسینجر صراحتا اعلام نمود که تا پیش از پیروزی انقلاب، دشمن درجه یک غرب اتحاد جماهیر شوروی بود، در حالیکه با پیروزی انقلاب اسلامی، رادیکالیسم شیعی، بنیادگرایی اسلامی، انقلاب اسلامی ایران و اتحاد جماهیر شوروی به دشمنان غرب تبدیل شدند و درجه دشمنی شوروی از یک به چهار سقوط کرد.
حبیبی، دشمنی نظام سلطه را با ماهیت انقلاب اسلامی دانست و اشاره کرد: دشمن هجمه های زیادی همچون ترور شخصیت های اثرگذار و جنگ تحمیلی هشت ساله را برای از پا درآوردن انقلاب اعمال کرده، اما در همه این هجمه ها ناکام مانده است.
وی انقلاب اسلامی ایران را میدان دار بیداری اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی نهضت امام خمینی(ره) همانند نهضت حسینی احیای دین مبین اسلام بود؛ البته همتراز قیام عظیم سیدالشهداء(ع) قیام روایتگری از واقعه کربلا هم توسط امام زین العابدین(ع) و حضرت زینب(س) شکل گرفت.
مدیرکل حفظ آثار گیلان امام سجاد و زینب کبری را اسوه های جهاد تبیین در آن شرایط سخت دانست و اظهار داشت: جهاد تبیین باعث مانایی و ماندگاری قیلم و فلسفه عاشورا شده است.
وی از دفاع مقدس بعنوان جنگ جهانی یاد کرد و متذکر شد: با رهنمودهای پیامبرگونه امام راحل و با نقش و پیشتازی آحاد ملت این پیروزی به دست آمد.
حبیبی دفاع مقدس را مظهر تبعیت محض از ولایت و وحدت مثال زدنی ملی دانست و بیان نمود: استراتژی وحدت از نگاه امام راحل همه گروههای اسلامی و جریانات سیاسی و ملت ایران و مردم مسلمان و آزادی خواستار جهان را در بر می گیرد.
وی ضمن اشاره به رسالت خطیر جهاد تبیین حوزه دفاع مقدس، اشاره کرد: اگر روایتگری صحیح از دستاوردهای دفاع مقدس نداشته باشیم، شاهد تحریف خواهیم بود. دفاع مقدس در کنار سختی ها و مشکلات با زیبایی هایی همچون ایثار و جهاد و شهادت و اخلاص و معنویت پیوند خورده و وظیفه ماست که این حقیقت ها را در بستر هنر بخصوص کتاب تبیین نماییم.
مدیرکل حفظ آثار گیلان با اعلان اینکه از همه نویسندگان و شاعران و هنرمندان در حوزه معارف دفاع مقدس تمام قد حمایت می نماییم، اظهار داشت: با همکاری دانشگاه گیلان تابحال بیشتر از ۲۰۰ جلد کتاب دفاع مقدس در حوزه تاریخ شفاهی و زندگینامه در استان تدوین شده که هر کدام قابلیت تبدیل به نمایشنامه دارد تا به نسل های آینده منتقل شود.
آیت الله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) هم در این مراسم، امام حسین(ع) را الگویی برای جامعه بشری دانست که همه می توانند از این ظرفیت بهره مند شوند و اظهار نمود: انقلاب ما هم بعنوان معجزه قرن شعاع عاشورایی داشت و برخاسته از مکتب عاشورا بود.
وی انقلاب اسلامی ایران را احیاگر مکتب حسینی دانست و اضافه کرد: ما مدعی هستیم که انقلاب ما برخاسته از تفکر پرارزش عاشورایی است و بنابراین باید درس اخلاقی و عرفانی و سیاسی و اجتماعی را از این مکتب بگیریم.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، ضمن اشاره به تلاش دشمنان اسلام برای ضربه وارد کردن به انقلاب، اظهار داشت: دشمن نخست عدم تثبیت نظام اسلامی را بیان کرد و سپس به دنبال عدم مشروعیت و پس از آن عدم کارآمدی رفت بنابراین امروز دوران تثبیت و مشروعیت و کارآمدی را گذراندیم و دوره پیشرفت و تحول را آغاز کردیم.
نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری، لازمه تمدن سازی اسلامی را درک درست نسبت به مولفه های این تمدن دانست و خاطرنشان کرد: توحید در راس تمدن سازی اسلامی است و باید گفتمان سازی و راهبردهای انقلاب همچون علم و اخلاق و معنویت و عدالت محوری و ظلم ستیزی را محقق نماییم.
وی سبک زندگی اسلامی را نرم افزار تمدن سازی دانست و اظهار داشت: برای تمدن سازی اسلامی نیازمند جهاد جمعی و همت فراگیر با حضور همه اقشار بخصوص روحانیت هستیم.
آیت الله رمضانی، تبیین درست، جامع، دقیق و عمیق از دین، پاسخ به پرسش ها در مسائل مختلف و با زبان روز و شبهه زدایی را سه وظیفه اصلی روحانیت دانست و افزود: علم و دانش و معرفت از شاخصه های جامعه پیشروست و جامعه هم باید علمی باشد و هم معرفتی بنابراین در منابع دینی ما بر تعلیم و تعلم و دوستداری دانایی تاکید شده، چونکه جهل به جامعه ضربه می زند و تاریکی و دشمنی و اختلاف و جدایی را به دنبال دارد.
وی با اعلان اینکه تعارضی بین عقل و دین وجود ندارد، تصریح کرد: شاگردان ائمه معصومین(ع) در رشته های مختلف ادبی و کلامی و علوم پایه و شیمی و... سرآمد بودند.
دبیرکل مجمع جهانی خاندان از روحانیت بعنوان مرزبانان دین یاد کرد که تابحال به وظیفه خودشان عمل کردند و اظهار داشت: امام خمینی با نهضتش از مکتبی سخن اظهار داشت که می تواند به ما قانون زندگی را بیاموزد و بنابراین انقلاب اسلامی ایران برخاسته از یک تفکر ناب نسبت به امر دین است و امام راحل اعتقاد داشت که در عصر پست مدرنیته می توانیم حکومتی بر اساس آموزه های دینی و جمهوریت داشته باشیم.
وی مردم را یکی از ارکان مهم انقلاب دانست که در همه صحنه ها حضور دارند و خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس همه اقشار مردم نقش آفرینی کردند و نقش روحانیت به واسطه آن قدرت معنوی بارز است.
آیت الله رمضانی ضمن اشاره به تلاش دشمن برای ضربه زدن به جایگاه و قدرت معنوی روحانیت و مرجعیت، متذکر شد: دشمن به دنبال روحانیت سکولار است که در ساحات اجتماعی و سیاسی حضور ندارد، اما روحانیت هیچگاه صحنه دینداری را ترک نمی کند.
نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری افزود: روحانیت باید محتوای دین را حفظ کند و به تبیین احکام و آموزه های دینی بپردازد و جلوی خرافات و بدعت ها را بگیرد تا دشمنان دین خدا را منحرف نکنند.
وی با اعلان اینکه دشمن می خواهد دین ناب و جامع و عمیق را تبدیل به یک تجربه معنوی شخصی کند، اظهار داشت: اهل بیت(ع) مرزبانان راستین دین هستند و روحانیت دانش آموخته مکتب ناب حسینی است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، با تکیه بر ضرورت برجسته سازی معنویت دفاع مقدس، اشاره کرد: باید از زبان هنر برای بیان محتوای عمیق دفاع مقدس بهره مند شویم.



1401/05/12
22:46:01
5.0 / 5
427
تگهای خبر: رشت , زمین , گیلان , مدرن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
شمال برگ shomalbarg