برنامه ریزی برای افزایش تولید برنج گران و خوش طعم گیلان
به گزارش شمال برگ از گیلان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: برنامه داریم امسال پرورش راتون را که برنجی گران و خوش طعم تر از برنج اولیه است در استان افزایش یابد.
علی موسوی در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه گیلان ۲۳۸هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و همه تلاش ما این است که درآمد برنجکاران از تولید برنج افزایش یابد، اضافه کرد: افزایش کشت دوم در افزایش درآمد برنجکاران موثر است و برنامه داریم امسال میزان بیشتری راتون در شالیزارهای استان کشت شود برای اینکه افزایش راتون علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان سبب افزایش تولید برنج استان نیز می شود.
وی اشاره کرد: هزینه تولید برنج بوسیله پرورش راتون خیلی کم هزینه تر از برنج اولیه است و به سبب کیفیت بهتری که دارد بطور معمول گران تر از برنج اولیه به فروش می رسد.
موسوی اظهار داشت: اغلب برنجی که از پرورش راتون به دست می آید از نوع هاشمی است و کشاورزان نیز استقبال خوبی از افزایش راتون خواهند داشت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: شرایط جوی مناسب در افزایش پرورش راتون تاثیر زیادی دارد و اگر بمحض برداشت برنج، آب خوبی در مزارع رها سازی شود با خرید کود، کشاورزان خواهند توانست راتون خوبی پرورش دهد.
وی اشاره کرد: سال قبل در ۱۳۶هزار هکتار از شالیزارهای گیلان کشت دوم انجام شد و علاوه بر راتون، کشت دوم در قالب انواع نباتات علوفه ای مانند شبدر جو و حبوبات مانند پاچه باقالا و باقالا برکت، سبزیکاری برگی و غده ای انجام شد.
موسوی اظهار نمود: امسل نیز علاوه بر راتون دیگر محصولات کشاورزی در قالب کشت دوم در اراضی شالیزاری کشت خواهد شد.
وی اظهار داشت: مقرر شده است امسال مزارع پایلوت داشته باشیم و در این مزارع شامل مزرعه ذرت علوفه ای در دو شهرستان و مزرعه سبزیجات برگی و غده ای در سه شهرستان و مزرعه حبوبات در دو شهرستان اجرا خواهد شد.
منبع: shomalbarg.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب