شمالبرگ ShomalBarg.ir

داستان تازه شكر

داستان تازه شكر

به گزارش شمال برگ چرخه واردات كالاهای اساسی و پرمصرف همچون شكر، روند واردات نهاده های دامی را به خود گرفته است، به صورتی كه واردات با ارز دولتی صورت می گیرد اما توزیع به صورتی دیگر انجام می شود، وقتی شكر به قیمت آزاد به هر میزانی در بازار وجود دارد باید پرسید آیا این محصول گرفتار كمبود شده یا درگیر سوء مدیریت است؟


افزایش یكباره قیمت شكر در بازار و نبود برنامه درست در تنظیم قیمت واقعی آن باعث شد تا مسئولان دست به كار شده و مبادرت به واردات و توزیع شكر در بازار كنند، محصولی كه یكی از كالاهای پر مصرف در بخش های صنعتی و غیرصنعتی است. شاید دو برابر شدن قیمت شكر در بازار خرده فروشی تاثیر ملموس نداشته باشد، اما وقتی میزان تاثیر افزایش آنرا در واحدهای تولیدی كه سالانه چند هزار تن مصرف دارند بررسی می نماییم شاهد تحمیل یكباره مبالغ بسیار زیادی هستیم كه هزینه تولید واحدهای تولیدی را به شدت بالا می برد.
* فراوانی شكر به قیمت آزاد در بازار
احمد مهدی زاده دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در گفتگو با ایسنا با انتقاد از افزایش یكباره قیمت شكر در بازار اظهار نمود: شكر جزء مواد اولیه اصلی خیلی از واحدهای تولیدی صنعت غذاست كه افزایش دو برابری قیمت آن سبب شده تا هزینه تولید در این واحدها افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشد.
وی با بیان این كه شكر با تعرفه دولتی به صورت محدود وجود دارد، خاطرنشان كرد: چگونه شكر در بازار آزاد به هر میزانی وجود دارد اما به قیمت دولتی محدود است و برای دریافت آن باید كلی نامه نگاری كنیم؟
ایشان در ادامه به تخصیص سهمیه هزار تنی شكر یارانه ای به صنایع غذایی استان اشاره نمود و اظهار داشت: با پیگیری های مستمری كه داشتیم توانستیم سهمیه هزار تنی شكر را برای واحدهای تولیدی صنعت غذای استان دریافت نماییم كه بسته به هم زمانی آخر سال، این محموله امسال مورد استفاده قرار نمی گیرد و مشكلی را حل نمی كند.
دبیر انجمن صنایع غذایی با انتقاد از عدم مدیریت و توجه به حل مشكلات موجود اظهار نمود: چرا مسئولان باید زمانی كه قیمت افزایش پیدا كرد و بحران نمایان شد دست به كار شوند و از همان ابتدای افزایش قیمت برنامه ریزی نمی گردد كه قیمت ها افزایش نیابد.
* تاثیر افزایش قیمت در بخش های غیرصنعتی
نكته قابل تامل در چرخه تاثیراتی است كه افزایش قیمت یك محصول می تواند داشته باشد، افزایش قیمت شكر نه تنها در واحدهای تولیدی صنعتی مشكل بوجود آورده بلكه برای حرفه های غیرصنعتی همچون زنبورداری هم تبدیل به چالش جدیدی شده است.
سید محی الدین میرمحمدی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران در گفتگو با ایسنا مهم ترین مشكل پیش روی زنبورداران در فصل سرما را تهیه نهاده دانست و خاطرنشان كرد: مهم ترین نهاده مورد نیاز كه بعنوان خوراك زنبور مورد استفاده قرار می گیرد شكر است.
وی با انتقاد از قیمت بالای شكر بیان كرد: سرانه مصرف شكر برای زمستان گذرانی و پرورش زنبور عسل، 3 تا 5 كیلو برای هر كلنی است كه بسته به كلنی های موجود در استان بیشتر از 2500 تن شكر برای دو ماه زمستان گذرانی زنبورها نیاز است.
میرمحمدی با اشاره به اینكه دولت برای تنظیم بازار شكر، به صورت سهمیه بندی شكر را بین واحدهای تولیدی و بازار توزیع می نماید، در ادامه اظهار داشت: سهمیه اتحادیه زنبوردران در كشور حدود 300 تن است كه مقدار بسیار كمی است، از این رو برای حل مشكل شكر مورد نیاز بهره بردران مازندرانی، اتحادیه زنبورداران مازندران پیگیری های را از ستاد تنظیم بازار صورت دادكه منجر به تخصیص 150 تن شكر به زنبورداران استان شد.
وی با اشاره به اینكه مابقی نیاز زنبورداران باید از بازار آزاد تامین گردد، اظهار نمود: شكر در بازار آزاد به هر میزانی كه مورد نیاز باشد وجود دارد اما متاسفانه شكر به قیمت دولتی بسیار محدود و اندك است.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران در بیان راهكار برون رفت مشكل افزایش قیمت نهاده های و ابزار تولید زنبورداران بیان كرد: یكی از طریق های برون رفت از مشكل پیش آمده واگذاری واردات نهاده و وسایل مورد نیاز تولیدكنندگان به تشكل های تولیدی است.
متاسفانه چرخه واردات كالاهای اساسی و پر مصرف همچون شكر روند واردات نهادهای دامی را به خود گرفته است به صورتی كه واردات با ارز دولتی صورت می گیرد اما توزیع به صورتی دیگر انجام می شود، وقتی شكر به قیمت آزاد به هر میزانی در بازار وجود دارد باید پرسید آیا این محصول گرفتار كمبود شده یا درگیر سوء مدیریت است، سوالی كه باید به آن پاسخ داد.
گزارش از: حسین زحمتكش خبرنگار ایسنا مازندران



1397/12/27
13:55:32
5.0 / 5
4795
تگهای خبر: فروش , مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
شمال برگ shomalbarg