سفارش های تغذیه ای درختان میوه به باغداران مازندرانی
به گزارش شمال برگ مازندران مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مازندران درباره سفارش های فنی تغذیه درختان میوه اظهار داشت: لازم است باغداران استان بدانند که در چه زمانی و از چه عناصری برای رسیدن به راندمان بیشتر استفاده کنند.
عبدالرحمن زاغی در جمع خبرنگاران از سفارش های فنی تغذیه درختان میوه در فاصله برداشت محصول تا تثبیت میوه چه در باغات سخن گفت و اشاره کرد: بیشترین مقدار عناصر که بعد از برداشت میوه مرکبات و هلو و شلیل از بافت های درختان میوه خارج می شوند، نیتروژن و پتاسیم است.
زاغی با اعلان اینکه نقش نیتروژن ذخیره در رشد سرشاخه های بهاره، گلدهی، کیفیت گل ها و تشکیل میوه و نقش پتاسیم در تحمل به تنش های زنده و غیرزنده است، اشاره کرد: محلول پاشی این عناصر بعد از برداشت میوه از اهمیت زیادی برخوردارست.
وی با اشاره به نقش فسفر در انتقال انرژی، تنظیم خروج قندهای سه کربنی از کلروپلاست، کارایی فتوسنتز، انتقال قندها و ذخیره آنها و نیز تقویت سیستم دفاعی درختان خصوصاً همراه با پتاسیم، مصرف آن همراه با نیتروژن و پتاسیم، سفارش کرد: محلول پاشی اوره با غلظت ۴ تا ۶ در هزار و منوپتاسیم فسفات با غلظت ۴ تا ۵ در هزار با ترکیبات مناسب کودهای دیگر حاوی فسفر و پتاسیم مانند ترکیبات نیترات پتاسیم و اسید فسفریک با غلظت مناسب به همراه مویان محلول پاشی با غلظت حداکثر نیم در هزار بعد از برداشت میوه برای همه باغ ها خصوصاً بعد از یک سال آوری با رعایت استانداردهای محلول پاشی سفارش می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: برای درختان مرکبات در زمان رشد سرشاخه های بهاره و پیش از گلدهی، محلول پاشی نیترات کلسیم یا کربوکسیلات کلسیم، منو پتاسیم فسفات، اسیدهای آمینه، اوره و اسید بوریک هرکدام با غلظت یک در هزار همراه با مویان و محلول پاشی مناسب با غلظت نیم در هزار برای درختان مرکبات با رعایت استانداردهای محلول پاشی خصوصاً فشار لانس پایین و پودر شدن کامل بصورت مه پاشی و نیز شرایط خاکی و اقلیمی مناسب سفارش می شود.
وی درباره تغذیه درختان سیاه ریشه، اظهار نمود: برای درختان سیاه ریشه هلو و شلیل، محلول پاشی نیتروژن(اوره با غلظت ۲۰ تا ۳۰ در هزار) روی (سولفات با غلظت ۵ در هزار) و بور (اسید بوریک با غلظت ۵ در هزار) در اواخر پاییز از زمان زرد شدن حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد برگ ها سفارش می شود.
زاغی با اشاره به این که برای کاهش مصرف نهاده ها، افزایش عملکرد، بهبود کیفیت و پایداری تولید، شروع کودهی ریشه ای همزمان با شروع فصل رشد و سرشاخه های بهاره سفارش می شود، اضافه کرد: مدیریت زمانی مصرف نیتروژن (اوره بعنوان با اهمیت ترین منبع تامین نیتروژن) برای مناطق شمالی کشور حدود ۱۰ درصد نیاز سالانه درختان در فروردین ماه، ۳۰ درصد در اردیبهشت و خرداد، ۲۰ درصد در تیرماه و ۱۰ درصد در مردادماه است.
وی اظهار داشت: به سبب عدم تحرک یا تحرک کم عناصر کلسیم، بور و گوگرد در آوندهای آبکش درختان مرکبات، کمبود آشکار و پنهان این عناصر در باغ های مرکبات خصوصاً در سالهای با ساعات آفتابی کم در فروردین، اردیبهشت و خردادماه در سرشاخه ها و میوه چه ها شایع است، پس مدیریت مناسب کف باغ و محلول پاشی ترکیبات مناسب حاوی این عناصر در مرحله اول رشد میوه سفارش می شود.
منبع: شمال برگ
این مطلب شمالبرگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترینهای مرتبط در شمالبرگ
نظرات بینندگان شمالبرگ در مورد این مطلب