شمال برگ ShomalBarg.ir

گره تورم و گرانی بر تار و پود قالیبافان انزلی

گره تورم و گرانی بر تار و پود قالیبافان انزلی

شمال برگ: از گیلان رییس اتحادیه قالیبافان شهرستان بندرانزلی، گرانی تهیه مواد اولیه همچون نخ و نقشه قالی و رکود بازار فروش فرش دستباف را همچون مشکلات هنرمندان قالیباف دانست.


حلیمه جمالی در گفت و گو با ایسنا، قالیبافی را یکی از صنایع دستی دانست که از گذشته های دور مورد استقبال هنرمندان خصوصاً خیلی از بانوان بعنوان هنر دستی بوده است و اظهار نمود: قالیبافی همین طور منبعی برای کسب درآمد مورد استقبال بوده است.
وی با اشاره به این که در سالهای اخیر به سبب وجود برخی مشکلات، استقبال از این هنر اصیل ایرانی در میان بانوان هنرمند انزلیچی کاهش پیدا کرده است، اضافه کرد: بافندگان اندکی هم که هنوز دراین زمینه فعالیت دارند با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند.
جمالی درباب تعدادی از موانع بر سر راه قالیبافی، اشاره کرد: هم اکنون هزینه تهیه نقشه بالاست و نخ هم گران است و بافندگان برای تهیه مواد اولیه سرمایه زیادی نیاز دارند؛ این در حالیست که بازار فروش فرش دستباف دیگر همانند قبل رونق ندارد و دلیل آن هم شاید بالا بودن قیمت این فرش هاست.
این بانوی هنرمند قالیباف اشاره کرد: بانوانی که بوسیله قالیبافی بصورت خویش فرما خودرا بیمه کرده اند باید ماهانه مبلغی برای بیمه پرداخت کنند که باتوجه به رکود بازار و مشکلات فروش فرش های بافته شده، این هزینه را به جان و دل می خرند.
وی ادامه داد: خیلی از بافندگان زن بی سرپرست و یا بدسرپرست هستند که مشکلات خاص خودشان را دارند و باتوجه به بالا بودن مبلغ بیمه زنان خانه دار، این بانوان هنرمند ترجیح می دهند با چنگ و دندان بیمه قالی بافی خودرا ادامه بدهند تا در روزگار پیری و از کارافتادگی منبعی برای تامین اقتصادی داشته باشند.
رییس اتحادیه قالیبافان شهرستان بندرانزلی اظهار داشت: با توجه به این که خیلی از زنان بیمه شده قالیبافی در این چند سال حذف شده اند، هم اکنون حدود ۱۶۰ بیمه شده قالیبافی در شهرستان داریم که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
وی با اشاره به این که خیلی از بافندگان قالی در منازل آپارتمانی و استیجاری ساکن هستند، اشاره کرد: دفه زدن یکی از مراحل بافت قالی است که صدای زیادی هم بخصوص در قالی های با متراژ بالا دارد که این مسئله موجب اعتراض و ناراحتی همسایه های قالیبافان شده و بانوان هنرمند بطور معمول به سبب مراعات حال همسایه ها اهتمام می کنند قالی های با متراژ پایین ببافند و یا حتی عده ای از ادامه کار منصرف شده اند.
جمالی، با اعلان اینکه یک قالیباف ماهر روزانه تا ۳۰۰۰ گره می تواند بزند، اظهار نمود: مشکلات این روزها سبب شده که تعداد این گره ها در دارهای قالی انزلی پایین بیاید.
وی با اشاره به این که کارگاه خانگی هم داریم که بصورت غیرمتمرکز فعالیت دارد، اظهار داشت: تعدادی از بانوانی که سال ها دراین زمینه فعالیت داشتند بصورت درون خانوادگی و یا گروهی سفارش می گیرند و دستمزد دریافت می کنند.
این هنرمند قالیباف افزود: اگر یک محل دائمی برای عرضه فرش های دستی بافته شده وجود داشته باشد که بافندگان بتوانند بدون واسطه در آنجا تولیدات خودرا به فروش بگذارند، در حقیقت گامی برای پشتیبانی از بافندگان فرش محسوب می شود؛ این در حالیست که امروزه فرش ها و تابلوفرش های بافته شده با سود خیلی کم بواسطه ها فروخته می شود.
رییس اتحادیه قالیبافان شهرستان بندرانزلی، همچون مشکلات این اتحادیه که از سال ۸۷ تاسیس شد را عدم افزایش حق عضویت از ابتدا تا حالا دانست و اشاره کرد: با این نرخ تورم همچنان این مقدار ثابت مانده و اتحادیه کشش هزینه ها را ندارد.




منبع:

1400/04/16
12:54:26
5.0 / 5
933
تگهای خبر: اقتصادی , تولید , دریا , زمین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
شمال برگ shomalbarg