شمالبرگ ShomalBarg.ir
یك متخصص تغذیه عنوان كرد

نقش ویتامین و پروبیوتیك در بهبود كرونا

نقش ویتامین و پروبیوتیك در بهبود كرونا

از گیلان یك متخصص تغذیه، با اعلان اینكه هنوز ویژگی های ویروس كرونا شناخته شده نیست و نمی توان با قاطعیت درباره عوارض آن سخن گفت، اظهار نمود: مصرف خودسرانه مكمل های ویتامینی و پروبیوتیك ها برای تقویت سیستم ایمنی سفارش نمی شود.


دکتر مرجان مهدوی روشن در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی خصوصاً در روزهای کرونا، اظهار نمود: سیستم ایمنی فرد مبتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا یا کرونا ضعیف می شود و بدنش تحلیل می رود پس باید دریافت مناسب مواد غذایی داشته باشد.
وی نخستین و مهمترین راهکار برای بیمار مبتلا به کرونا را مصرف مایعات و نوشیدنی های گرم دانست و اضافه کرد: مایعات باید به صورت آب جوشیده گرم، چای، شیر گرم و سوپ مصرف شود تا بتواند به بهبودی بیمار کمک نماید. در واقع افزایش حجم دریافت مایعات در این ایام خیلی مهمست.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اعلان اینکه در روزهای شیوع ویروس کرونا خصوصاً مبتلایان از مصرف غذاهای مضر پرهیز کنند، اظهار داشت: مصرف چربی ها و روغن ها و سرخ کردنی ها در برنامه غذایی محدود شود و اهتمام کنید غذاهای پخته شده و یا کم روغن استفاده کنید.
مهدوی روشن، بی اشتهایی را یکی از عوارض بیماری های ویروسی مانند کرونا دانست و اشاره کرد: افراد مبتلا به سبب شرایط بیماری اشتهایی برای خوردن وعده های غذایی ندارند پس سفارش می شود در طول روز حجم وعده ها را کم و تعداد وعده ها را بیشتر کنید و همان مقدار مواد غذایی روزانه را در چندین وعده بخورید. همین طور مایعات، میوه و سبزی جات نیز در طول روز پخش شود و یک دفعه در حجم زیاد مصرف نشود.
وی با اشاره به تاثیر سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا بر روی مسیرهای تنفسی و تارهای صوتی، عنوان کرد: در روزهای بیماری از مصرف غذاهای ترش و چرب اجتناب کنید و بیشتر حبوبات پخته شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همین طور مصرف مایعات سرد و خنک نیز سفارش نمی شود.
این متخصص تغذیه، یکی از عملکردهای ویتامین «C» را در تقویت سیستم ایمنی دانست و افزود: اگر فردی گرفتار بیماری کرونا شود، سیستم ایمنی او تحت تاثیر قرار می گیزد پس مصرف ویتامین «C» می تواند در به دست آوردن سلامتی فرد کمک نماید، اما افراد سالم اهتمام کنند مکمل نخوردند و نیاز بدنشان را بوسیله منابع غذایی دریافت نمایند.
وی منبع دریافت ویتامین «C» را هم قرص های مکمل و هم مواد غذایی دانست و افزود: مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی و... سرشار از ویتامین «C» هستند پس فردی که وضعیت تغذیه ای مناسبی دارد و می تواند مواد غذایی مذکور را مصرف کند، مکمل مصرف نکند.
مهدوی روشن، ضعف شدید جسمانی را یکی دیگر از عوارض مبتلاشدن به کرونا دانست و تصریح کرد: چنین افرادی نیازمند مکمل ویتامین «C» هستند، اما حتما باید با دستور پزشک و بر طبق شدت بیماری باشد.
این متخصص تغذیه، با اعلان اینکه هنوز ویژگی های ویروس کرونا شناخته شده نیست و نمی توان با قاطعیت درباره عوارض آن سخن گفت، اظهار نمود: مصرف خودسرانه مکمل های ویتامینی و پروبیوتیک ها برای تقویت سیستم ایمنی سفارش نمی شود.
وی از دیگر عوارض بیماری کرونا را اختلالات گوارشی دانست و اشاره کرد: پروبیوتیک ها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به دستگاه گوارش کمک می کنند پس بهتر است از غذاهای حاوی پروبیوتیک استفاده نمائیم و به سمت مکمل آن نرویم.
مهدوی روشن، فراورده های لبنی را حاوی پروبیوتیک دانست و اظهار داشت: استفاده از لبنیاتی که پروبیوتیک به آنان اضافه شده، سفارش می شود، اما هنوز یافته های علمی نظری درباره تاثیر مصرف مکمل پروبیوتیک بر تقویت سیستم ایمنی ندارد.
وی با تاکید بر ضرورت مصرف مناسب میوه و سبزی و لبنیات کم چرب در طول روز، اشاره کرد: در این ایام از مصرف لبنیات سنتی پرهیز کنید، برای اینکه این نوع لبنیات آلودگی هایی به همراه دارند که مصرف آنان ضعف سیستم ایمنی را ایجاد می کند.
این متخصص تغذیه، با اعلان اینکه مواد غذای خام به سبب تماس با آلودگی های تنفسی و دستی امکان انتقال ویروس کرونا را دارند، عنوان کرد: کرونا بر اثر حرارت بالای ۷۰ درجه سانتی گراد از بین می رود، اما اگر ماده غذایی در تماس با فرد آلوده باشد، می تواند سبب انتقال ویروس شود پس مواد غذایی قابل حرارت دادن را حتما پیش از مصرف گرم کنید؛ البته فریز کردن مواد غذایی نیز سبب از بین رفن کرونا نمی شود، برای اینکه این ویروس در سرما ماندگاری دارد.



1399/08/14
15:02:36
5.0 / 5
1230
تگهای خبر: دریا , گیلان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
شمال برگ shomalbarg