سیلی كه دست بردار مازندرانی ها نیست
شمال برگ: دهیار روستای سلیاكتی شهرستان نور می گوید هنوز درگیر نبود سیل بند در روستایشان هستند و با عنایت به رودخانه ای كه به طول 5 كیلومتر در دل روستای سلیاكتی قرار دارد ساخت این سیل بند از ضروریات روستا برای پیشگیری از وقوع سیل است.
حمیدرضا محمدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا افزوده، زمین های روستای سلیاكتی هنوز دستخوش ساخت و ساز ها قرار نگرفته و مردم روستا به شغل كشاورزی مشغول هستند و برای هدایت آب ها و آبیاری اراضی زراعی احتیاج به سردهنه در روستا است.
حسین یحیی پور، دهیار روستای مرزنده از بخش چمستان نور در گفت وگو با ایسنا با اشاره به وقوع سیلی ویران كننده در شهریور سال 1394 در این روستا اظهار نمود: این سیل 40 هكتار از زمین های كشاورزی منطقه را نابود كرد كه البته از استانداری و ستاد بحران برای برداشت خاك ها آمدند و دوباره زمین ها احیا شد.
وی با اشاره به اینكه مقرر شد بود با همكاری استانداری و ستاد بحران برای بازسازی پل روستا و حاشیه سازی دو بغل رودخانه به طول 250 متر اقدامات لازم صورت گیرد، اظهار داشت: متاسفانه تا به امروز هیچ كار مثبتی انجام نشده و فقط وعده ها در حد حرف باقی ماند و با وجود اینكه اعلام گردید 300 میلیون به پل روستا اختصاص داده شده اما تابحال ریالی ار بابت این مساله به حساب دهیاری واریز نشده است.
در سیل اخیر هم 90 متراز دیواره رودخانه تخریب شد
دهیار روستای مرزنده از بخش چمستان افزود: حدود یك ماه پیش كه سیل دوباره اتفاق افتاد، اگر تخلیه مصالح روستا به موقع انجام نمی شد دوباره همان ماجرای سال 94 چه بسا فاجعه بارتر از آن با وجود پل های تخریب شده اتفاق می افتاد، هرچند در سیل اخیر هم 90 متراز دیواره رودخانه تخریب شد.
یحیی پور با اشاره به اینكه اگر رودخانه ای در روستا وجود دارد باید ساماندهی آن صورت گیرد، اشاره كرد: عدم ساماندهی رودخانه و پل های روستا بازی با جان مردم روستا است.
سید سلیمان حسینی، دهیارروستای رزن از بخش بلده باز در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: هاشور منابع طبیعی برروی زمین هایی كه از سال 1320 زیر كشت جو و گندم رفته، متاسفانه افراد روستا را گرفتار مشكل كرده است.
وی با اشاره به اینكه برای طرح هادی، تعریض معابر، عقب نشینی، آسفالت روستا به طول 3 كیلومتر هیچگونه اعتباری در نطرگرفته نشده است، اشاره كرد: در این روستا 80 هكتار از اراضی كشاورزی زیر كشت دیم بوده كه آب آن از چشمه ها تهیه میگردد اما با خشك شدن این منبع آبی هم اكنون هیچ آبی برای كشت گندم، جو و مركبات در این منطقه وجود ندارد.
دهیارروستای رزن از بخش بلده اضافه كرد: هرچند با كارگذاشتن پمپ آب در رودخانه توسط جهاد كشاورزی تا حدی توانستیم كار كشت و زرع را سامان دهیم اما به سبب سرقت تجهیزات و پمپ، هم اكنون روستا منابع مالی تامین اعتبار برای خرید پمپ و وسایل جانبی را ندارد و این اراضی بلاتكلیف مانده است.
وی با اشاره به اینكه از آنجایی كه سوخت نفت برای سیستم گرمایشی واز سوخت گازوئیل برای حمام مورد استفاده قرار می گیرد، اشاره كرد: هم اكنون برمبنای مصوبه ای كه از شركت نفت برای ثبت نام داده شد به هر سرپرست خانوار یا سوخت نفت داده می شود و یا گازوئیل كه مردم بلده گرفتار مشكل از نظر تامین سوخت مایحتاج خود باز هستند.
*مشكل اساسی آب آشامیدنی در روستاهای "تیترستاق" و" نج"
سید حسن حسینی دهیار روستای تیترستاق و نج در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: یكی از اشكالات اساسی این روستا آب آشامیدنی منطقه و فرسودگی لوله های آب بوده كه متاسفانه با وجود پیگیری های فراوان هنوز هیچ اقدامی برای رفع آن صورت نگرفته است.ه راه دسترسی به روستا خیلی مشكل است؛ روستا 5 كیلومتر از جاده اصلی فاصله دارد و راه عبور و مرور "نج "هنوز خاكی است.
دهیار روستای تیترستاق و نج اشاره كرد: با عنایت به عصر تكنولوژی و الكترونیكی شدن تمامی كارها، نبود اینترنت یكی از چالش های این منطقه است.
*شكست طرح هادی در روستای پیمد
محمد نبی بور شورای روستای پیمد در بخش بلده در گفت وگو با ایسنا اظهار نمود: سال 1394 طرح هادی برای روستای پیمد تعیین شد اما به سبب اینكه زمین ها و منازل اكثریت بومیان منطقه خارج از بافت قرار گرفت، شورا و بخشدار این طرح را امضا نكردند. با عنایت به اینكه مردم را به زندگی در روستا تشویق می كنند اما متاسفانه بیشتر از 50 ساختمان كه دارای اختتام كار و پروانه بوده، خارج از بافت قرار گرفته است. همین طور روستا با دو ورودی نیاز به مرمت و بازسای آسفالت دارد كه هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
* اعزام تورهای گردشگری به مناطق روستایی
حسن اصغریان رستمی مدیركل دفتر امور روستایی مازندران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ظرفیت بكر و دیدنی روستاهای مازندران كه مطابق ذائقه توریستهای داخلی و خارجی در فصول مختلف سال است، اظهار نمود: پیرامون سوژه گردشگری روستایی به دستور استاندار كمیته گردشگری روستایی و بوم گردی در سطح استان تشكیل شد كه در این كمیته ظرفیت های هریك از مناطق روستاهایی را جهت اعزام نیروهای گردشگری، مورد برنامه ریزی قرار گرفت و در فاز اول بیشتر از 110 روستا از تورهای گردشگری بهره مند خواهند شد.
وی، هدف از اعزام تورهای گردشگری را رونق اقتصادی در سطح روستاها عنوان نمود و اضافه كرد: روستاهایی كه بعنوان سایت های بوم گردی تعریف شدند، محل اقامت گردشگران و سیاحان خواهد بود.
مدیركل دفتر امور روستایی مازندران با اشاره به اینكه گردشگری روستایی می تواند منجر به رونق اقتصادی این مناطق شود، اشاره كرد: با عنایت به ورود گردشگران و مسافران طرح تفكیك زباله از مبداء در دستور كار قرار گرفت و تمامی دهیاران در سطح روستا ماموریت دارند تا با همكاری شوراها و اهالی این مساله مهم را مورد رسیدگی قرار دهند.
اصغریان رستمی اشاره كرد: احداث سمن ها (سازمان های مردم نهاد) در سطح روستا برای پیشگیری از آلودگی آب، خاك، هوا و همین طور دركاهش زمینه های مختلف اجتماعی و مسائلی مانند اعتیاد و طلاق می تواند موثر باشد.
*تولید محصولات ارگانیك یكی از طریق های اشتغالزایی در روستاها
وی سوژه اشتغال در سطح روستاها را برای ماندگاری جمعیت از موضوعات حائز اهمیت برشمرد و اضافه كرد: در همین راستا پارسال دولت در منابع اعتبارات مناطق ویژه روستایی و عشایری 165 میلیارد و 500 میلیون تومان تخصیص داد و از اعتبارات بانك سینا هم 70 میلیارد تومان اعتبار در مرحله اعطای تسهیلات در نظر گرفته شده است.
مدیركل دفتر امور روستایی مازندران با اشاره به تولید محصولات ارگانیك بسیار در سطح استان اشاره كرد: با شناسایی مناطق مستعد این محصولات می توان از این راه احداث اشتغالزایی كرد.
وی با اشاره به اینكه نشاط اجتماعی و سلامت جامعه حفظ شود، اشاره كرد: ورزش های همگانی باید برای نشاط اجتماعی و امید اجتماعی در سطح روستاها به صورت جدی مورد پیگیری قرار گرفته شود.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، شهرستان نور یكی از مناطق استراتژیك و دارای ظرفیت های بسیار برای احداث اشتغال و رونق اقتصادی مازندران است و روستاهای این منطقه با دارا بودن جاذبه های بسیار می تواند انبوهی از گردشگران را به خود جذب و چرخ اشتغالزایی در مازندران را به حركت درآورد اما برای این كار ابتدا نیاز به بسترسازی دارد؛ این روستاها از مشكلاتی رنج می برند كه اگر این چالش ها برطرف شود بی گمان كارآیی خودرا بیشتر از پیش به نمایش خواهند گذاشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب