شمال برگ ShomalBarg.ir
به بهانه روز كارمند،

آیا مادران شاغل گرفتار فرسودگی می شوند؟

آیا مادران شاغل گرفتار فرسودگی می شوند؟

به گزارش شمال برگ از گیلان یك روانشناس، كار كردن زیاد را باعث فرسودگی دانست و اظهار نمود: اگر صرف كردن انرژی با رضایتمندی همراه شود، حال دل انسان خوب می شود و فرسودگی نداریم. در واقع دیدگاه انسان به زندگی برای او فرسودگی ایجاد می كند؛ نه كار كردن زیاد!


مادران شاغل امروزه درصد بیشتری از زنان جامعه را می سازند. اشتغال زنان پدیده ای رایج در جوامع مختلف همچون ایران است که به خصوص در سال های اخیر به علل رشد فرهنگی همینطور مشکلات اقتصادی نمود بیشتری پیدا کرده است.
مسلما مادران شاغل فشار مضاعفی را به خاطر نقش مادری احساس خواهند کرد و بنابراین اشتغال مادران علاوه بر اینکه می تواند فوایدی برای کودک داشته باشد، در عین حال هم مضراتی برای فرزندپروری به همراه دارد.
یک زن شاغل کارهایش دو برابر است و با ورود فرزند دغدغه هایش چند برابر خواهد شد. اشتغال مادران امکان دارد بر روابط زناشویی هم تأثیر بگذارد و حال این پرسش مطرح است که زنان شاغل چگونه می توانند این شرایط را مدیریت کنند تا گرفتار فرسودگی نشوند؟
فونوش حقانی پور در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه شاغل بودن مادران مانند همه پدیده های دنیا دارای معایب و مزایاست، اظهار نمود: مادران شاغل همواره نسبت به فرزندان خود احساس گناه می کنند؛ چونکه وقت کمتری را با فرزندان می گذرانند و این احساس گناه بار روانی ایجاد می کند.
وی با اشاره به وجود احساس ناتوانی در مادران شاغل جهت انجام وظایف همسری و مادری، اضافه کرد: مطالعات نشان می دهد دخترانی که مادر شاغل داشتند، در زمان شاغل بودن خودشان کمتر احساس گناه می کنند.
این روانشناس، احساس گناه مادران شاغل را باعث عدم رضایت از خود و در نهایت عدم رضایت شغلی دانست و خاطرنشان کرد: سیستم باید خدماتی را برای مادران کارمند و فرزندان آنان در نظر بگیرد تا با جبران این دفعه روانی، افزایش بهره وری اتفاق بیفتد.



افزایش هزینه های خانواده های هر دو والد شاغل
حقانی پور، تعدد وظایف را از دیگر مسائل مادران شاغل دانست و عنوان کرد: یک زن کارمند هم باید به امور خانه و خانواده بپردازد و هم باید به مسئولیت های خود در محل کار پایبند باشد و بنابراین این تعدد وظایف یک فشار روحی و جسمی ایجاد می کند و میزان انرژی فرد را کاهش می دهد.
وی با اشاره به اینکه امکان دارد شاغل بودن مادر به رابطه خوب او را فرزند لطمه بزند، افزود: بانوان کارمند در محل کار انرژی زیادی صرف می کنند و پس از آخر ساعت کاری باید همسر و مادر باشند و بنابراین صبر و حوصله آنان پایین می آید و گاها در اتفاقات کوچک به سطح بالایی از پرخاشگری می رسند که در ایام تعطیل چنین چیزی نیست.
این مشاور خانواده، یکی دیگر از معایب شاغل بودن بانوان را افزایش هزینه های زندگی دانست و اظهار داشت: اینگونه تصور می شود که خانواده های هر دو والد شاغل درآمد بیشتری دارند؛ البته این مورد درست است، اما این خانواده ها هزینه هایی به مراتب بیشتر از شاغل بودن یک والد به دنبال دارد.
حقانی پور، از مادران کارمند خواست تنها در سنین کودکی به فکر پرستار و مهدکودک فرزند خود نباشند و خاطرنشان کرد: فرزندان در دوران نوجوانی هم نیازمند توجه هستند و باید برای آنان وقت و انرژی هزینه کرد و ساعاتی را با آنان گذراند. اگر مادران شاغل گرفتار کمبود وقت هستند، حتما این کمبود وقت را برای فرزندان جبران کنند.
وی با اشاره به اینکه فرزندان دارای هر دو والد شاغل استقلال و مسئولیت پذیری بالاتری نسبت به سایر کودکان دارند، تصریح کرد: پدر و مادر این فرزندان الگوی انسان کارآمد هستند و احساس کارآمدی و مفید بودن را در فرزندان افزایش می دهند.
این روانشناس، مادران شاغل را دارای اعتماد به نفس و قدرت زیاد دانست و خاطرنشان کرد: اعتماد به نفس رضایت شغلی می آورد و نتیجه رضایت شغلی، رضایت زناشویی است و کسانی که از زندگی خانوادگی خود رضایت دارند، در واقع رضایت از خویش را به دست می آورند.
حقانی پور، دغدغه مادران شاغل را فرزندپروری دانست و افزود: مادران کارمند بیشتر مطالعه کنند و از متخصصین امر کمک بگیرند تا بتوانند فرزندان را بهتر و بیشتر مدیریت کنند.



فرزندان مادران شاغل بیشتر در معرض مبتلا شدن به چاقی هستند
وی همچون مزایای شاغل بودن بانوان را برنامه ریزی منظم در کارها دانست و اضافه کرد: بانوان کارمند به خاطر کمبود وقت کارها را انبار نمی کنند و پشت سر هم وظایف خویش را انجام می دهند، در حالیکه زنان خانه دار به واسطه وقت کافی بعضی از کارهای ساده را هفته ها به تعویق می اندازند؛ البته بانوان شاغل همواره به همه کارهای خود نمی رسند، اما برنامه ریزی بیشتری دارند و زمان را بهتر مدیریت می کنند.
این مشاور خانواده، کار کردن زیاد را باعث فرسودگی دانست و اظهار نمود: اگر صرف کردن انرژی با رضایتمندی همراه شود، حال دل انسان خوب می شود و فرسودگی نداریم. در واقع دیدگاه انسان به زندگی برای او فرسودگی ایجاد می کند؛ نه کار کردن زیاد!
وی از پدران خواست به همسران شاغلشان در فرزندپروری کمک کنند و اظهار داشت: پدران نقش مهمی در استقامت و صمیمیت زندگی دارند.
حقانی پور، با اشاره به اینکه فرزندان مادران شاغل بیشتر در معرض مبتلا شدن به چاقی هستند، خاطرنشان کرد: مادران شاغل مدیریت غذایی فرزندان را جدی بگیرند تا زیاد از شیرینی جات استفاده نکنند و پای تلویزیون و کامپیوتر ننشینند.
این روانشناس، همینطور از بانوان کارمند خواست حتما برنامه صبحگاهی داشته باشند و تصریح کرد: بانوان شاغل صبح ها چند ساعت زودتر از خواب بیدار شوند تا وقت بیشتری داشته باشند و زمانی را برای رسیدگی به ظاهر خود صرف کنند.
وی با اشاره به اینکه زنان شاغل معمولا زندگی شادتر و موفق تری دارند، اظهار داشت: بانوان شاغل در انجام وظایف خود زیاد مغرور نباشند و نخواهند همه کارها را به تنهایی انجام دهند و از دیگران مثلا مادر کمک بگیرند.




منبع:

1399/06/04
18:38:50
5.0 / 5
2154
تگهای خبر: اقتصادی , خدمات , گیلان , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
شمال برگ shomalbarg