شمال برگ ShomalBarg.ir

تغییرات مختصر كاهشی در مبتلاشدن و مرگ ناشی از كرونا

تغییرات مختصر كاهشی در مبتلاشدن و مرگ ناشی از كرونا

شمال برگ: بنابر اعلام كمیته اپیدمیولوژی بیماری كووید- 19در هفته منتهی به 17 مردادماه، در روند كشوری بیماری كرونا، با وجود موارد مبتلاشدن و مرگ نسبتاً بالا، اما ثبات و تغییرات مختصر كاهشی در بیماری دیده می شود. همین طور در این بازه زمانی، چهار استان با شدت بالای مبتلاشدن و مرگ ناشی از این بیماری روبرو هستند و شروع پیك بیماری در شش استان نیز مشاهده شده است.


به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تا امروز (۱۹ مردادماه) به ۱۹ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۲۸۵ نفر رسیده و مرگ ۷۲۹ هزار و ۵۹۱ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است. روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تابحال در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می گیرد.
در ایران نیز تا ظهر روز گذشته (۱۸ مردادماه) مجموع بیماران کووید۱۹ به ۳۲۴ هزار و ۶۹۲ نفر رسید و متاسفانه ۱۸ هزار و ۲۶۴ تن نیز به علت این بیماری جان خودرا از دست داده اند.



کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ در وزارت بهداشت، تحلیل استانی وضعیت این بیماری در هفته منتهی به ۱۷ مردادماه را اعلام نمود.
روش محاسبه شاخص ها
در محاسبات روند، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلای بستری و سرپایی وارد آنالیز می شود. برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید ۱۹ در استان های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد مبتلاشدن و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شد. برای محاسبه روند تغییرات مبتلاشدن و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش مبتلاشدن و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد و در نهایت، تغییر روند مبتلاشدن و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.
تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی
برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی موارد زیر مدنظر قرار گرفت:
_ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند مبتلاشدن و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتملاً روند افزایشی دارد.
_ در مواردی که شاخص تغییر روند مبتلاشدن نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتملاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.
_ در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می شود، وضعیت به حالت ثبات می رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم می باشد. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر می باشد.
_ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند مبتلاشدن و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتملاً روند نزولی دارد.
_ منظور از ناسازگاری داده ها این است که روند داده های مرگ و مبتلاشدن از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده و تغییرات ناهمگن روند فاکتورهای مبتلاشدن و مرگ دیده می شود. در این موارد تحلیل بهتر را در ایام بعد و با داده های درست تر می توان ارائه داد. ناسازگاری در داده ها به دلیلهای مختلفی می تواند رخ دهد. همچون دلیلهای بروز ناسازگاری می توان به ثبت غیر دقیق روزانه داده ها توسط استانها و وجود خطا هنگام ثبت داده ها، وجود تلفیقی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره نمود.
تقسیم بندی استانها از نظر میزان گزارش
استان ها برمبنای میزان بروز تجمعی موارد بیماری به سه دسته پر گزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. در مورد استان های با بروز کم، تغییرات کم در داده ها می تواند تغییرات سریع در شاخص ها ایجاد کند و بدین جهت تفسیر داده های این استانها سخت تر بوده و با عدم اطمینان بیشتری همراه می باشد. تحلیل بر طبق این شاخص ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استانها همراه با سایر شاخص ها و تحلیل های دقیق تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استانها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور عرضه کنند.







تحلیل روند بیماری در هفته منتهی به ۱۷ مردادماه بنابر گزارش کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ که در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز انتشار یافت، در روند کشوری بیماری، هر چند موارد مبتلاشدن و مرگ نسبتاً بالا است، اما ثبات و تغییرات مختصر کاهشی در آن دیده می شود. روند ثبات با شدت بالای مبتلاشدن و مرگ در چهار استان اصفهان، سمنان، گیلان و آذربایجان شرقی و با شدت کمتر در سه استان لرستان، کرمانشاه و اردبیل مشاهده شد. روند صعودی یا شروع پیک در شش استان ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، کرمان و قم مشاهده شد. در هفت استان خوزستان، زنجان، فارس، مرکزی، همدان، گلستان و تهران روند نزولی مشاهده شد. در ۱۱ استان هرمزگان، کردستان، مازندران، کهگیلویه و بویر احمد، یزد، خراسان رضوی، البرز، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، قزوین و خراسان جنوبی ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمی دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه نماید. جهت اطلاع از روش کار و اطلاعات بیشتر در مورد روندهای استانی در چند روز اخیر به وب سایت کمیته اپیدمیولوژی کووید -۱۹ به آدرس http: //corona.behdasht.gov.ir مراجعه نمایید.



خلاصـه ای از بیانیـه آنتونیو گوترش، دبیرکل سـازمان ملـل متـحد در مورد رونمایی از خلاصه گزارش سـیاسـتگذاری بر آموزش و پرورش و کووید-۱۹
آموزش و پرورش، کلید توسعه فردی و فردای جوامع است، فرصت هایی را فراهم نموده و نابرابری ها را می کاهد. پاندمی کووید-۱۹ منجر به بزرگترین اختلال آموزشی تابحال شده است؛ بطور مثال، در اواسط ماه ژوئیه (اواخر تیرماه ۹۹)مدارس بیش از ۱۶۰ کشور تعطیل بود که بیش از یک میلیارد دانش آموز را تحت تأثیر قرار داد. دستکم ۴۰ میلیون کودک در سراسر جهان فرصت تحصیل در سال های حساس پیش دبستانی خودرا از دست داده اند و والدین، خصوصاً زنان، مجبور به تحمل فشار مراقبت از آنها در خانه شدند. با وجود تدریس به وسیله رادیو، تلویزیون و آنلاین و تلاش معلمان و والدین، خیلی از دانش آموزان نتوانستند از این فرصت آموزشی استفاده درستی کنند. دانش آموزان دارای معلولیت، اقلیت ها و جوامع محروم، دانشجویان آواره و پناهنده و ساکنین مناطق دور افتاده، در معرض بیشترین خطر عقب ماندگی از تحصیل هستند. حتی برای کسانی که به یادگیری از راه دور دسترسی دارند، موفقیت به شرایط زندگی آنان بستگی دارد. ما، پیش از این بیماری هم با بحران آموختن روبرو بودیم. بیش از ۲۵۰ میلیون کودک در سنین مناسب مدرسه رفتن، محروم از مدرسه بودند و تنها یک چهارم نوجوانان دبیرستانی در کشورهای در حال توسعه، مدرسه را تمام می کردند. حالا ما با فاجعه ای روبرو می باشیم که توانمندی های غیرقابل توصیف بشر را هدر داده، چندین دهه پیشرفت را تضعیف و نابرابری های جدی را تشدید کرده است. در این بین، تاثیرات این پاندمی بر تغذیه کودکان، کودک همسری و نابرابری جنسیتی، بسیار نگران کننده است.
در لحظه ای سرنوشت ساز برای کودکان و نوجوانان جهان قرار داریم. تصمیماتی که حالا دولت ها و شرکا می گیرند، تأثیری ماندگار بر صدها میلیون نفر از جوانان و چشم انداز توسعه کشورها برای دهه های آینده خواهد داشت.
خلاصه گزارش سیاستگذاری بر آموزش و پرورش و کووید-۱۹ خواهان اقدام در چهار زمینه اصلی است:
_ بازگشایی مدارس بعد از کنترل کووید-۱۹ مهمترین اولویت باشد.
_ در تصمیم گیری ها تامین بودجه، آموزش و پرورش، در اولویت قرار گیرد.
_ هدف قراردادن ناتوان ترها برای دسترسی به آموزش. ابتکارات آموزش و پرورش باید در جستجوی دسترسی آموزش به کسانی باشد که بیشترین خطر دیده نشدن را دارند.
_ می توانیم جهشی به سمت نظام های آینده نگر داشته باشیم که آموزش و پرورش با کیفیت را برای همه بعنوان سکوی پرشی برای آرمان های توسعه پایدار فراهم می کنند.
خلاصـه ای از آخرین سـخنرانی دبیـرکل سـازمان بهداشـت جهـانی در خصـوص تأثیـرات همـه گیـری کووید-۱۹ بر جهــان
دکتر تدروس گبرییسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی در آخرین نشست خبری خود که در تاریخ ۱۶ مرداد انجام شد می گوید: وقایع هفت ماه گذشته یادآوری غم انگیز ناامنی و بی ثباتی است که یک بیماری می تواند ایجاد کند. پاندمی کووید-۱۹ دنیای ما را تغییر داد و فشارهای ناشی از این همه گیری؛ زیرساخت های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ما را مورد آزمایش قرار داده است. این پاندمی موجب شد تا سیستم های بهداشتی ضعف و قدرت خودرا بشناسند. این ویروس همه ما را تحقیر کرده است.
جهان سالانه میلیاردها دلار برای آمادگی در مقابل حملات تروریستی احتمالی هزینه میکند اما ما از راهی سخت آموختیم که تا زمانی که برای آمادگی در مقابل همه گیری ها و بحران های آب و هوایی سرمایه گذاری نکنیم، خودرا در معرض بزرگترین لطمه ها قرار داده ایم.
۱۵ سال پیش، جامعه جهانی گرد هم آمدند و قوانین بین المللی بهداشت را تصویب کردند. اجرای آن توسط ۱۹۶ دولت، گامی اساسی در هماهنگی اقدامات بین المللی برای تقویت امنیت بهداشت جهانی بود.
همه کشورهای کم، متوسط و پردرآمد به سختی ضربه خورده اند. قاره آمریکا کانون اصلی گردش ویروس می باشد و به شدت لطمه دیده است. هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند با این ویروس مبارزه کند. وجود آن در هر جایی، زندگی و معیشت مردم را به خطر می اندازد. بهترین راه ما برای دستیابی به چاره همبستگی است و تنها در کنار هم می توانیم بر این بیماری غلبه نماییم.
کووید-۱۹ همین طور نشان داده است که اطلاعات نادرست یکی از بزرگترین تهدیدهای امنیتی زمان ما است. اطلاعات نادرست می تواند سریعتر از خود ویروس گسترش یابد. سازمان جهانی بهداشت، همه مردم در همه جا را پشتیبانی خواهدنمود و با رهبران، جوامع و افراد برای تقویت همبستگی جهانی، در جهت سرکوب ویروس و نجات جان و معیشت انسان ها همکاری خواهدنمود.
تجارب کشـورهای جهـان در مواجهـه با کووید-۱۹: کاستاریکا
کاستاریکا کشوری در آمریکای مرکزی، با مساحت ۵۱ هزار و ۶۰ کیلومترمربع و جمعیت ۵ میلیون و ۹۸ هزار و ۸۳۰ نفر است. موارد کووید-۱۹ در این کشور از تاریخ پانزدهم اسفندماه ۱۳۹۸ گزارش شد و الان شصت و هفتمین کشور جهان از نظر شمار مبتلایان به کووید-۱۹ می باشد. در این کشور تابحال ۲۱ هزار و ۷۰ نفر مورد تأییدشده بیماری و ۲۰۰ مورد مرگ گزارش شده است.
برخی از تجارب و اقدامات انجام شده در کشور کاستاریکا شامل موارد زیر است:
_ وضع مقرراتی چون حبس ۱ تا ۳ سال برای افرادی که با عدم رعایت ضوابط بهداشتی سلامت دیگران را به خطر بیاندازند و لغو اقامت اتباع خارجی که مقررات بهداشتی و قرنطینه را رعایت نمی کنند.
_ پاسخ سریع و تأثیر مثبت اقدامات بموقع در کند نمودن سیر منحنی اپیدمی در حدود یک و نیم ماه بعد از مشاهده نخستین مورد بیماری
_اعلام ممنوعیت تجمعات و مراسم عمومی، تعطیلی مدارس و تمام مشاغل غیرضروری و نیز بستن مرزهای کشور در اسفند ۱۳۹۸
_ بازگشایی تدریجی باشگاه های ورزشی و برنامه های هنری مانند تئاتر با رعایت فاصله فیزیکی و ظرفیت محدودتر، از اوایل اردیبهشت ۱۳۹۹

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید - ۱۹، ۱۵ کشور اول از نظر مبتلاشدن به این بیماری در هفته منتهی به ۱۷ مردادماه به شرح زیر است:








منبع:

1399/05/19
23:19:17
5.0 / 5
2370
تگهای خبر: اقتصادی , زمین , شمال , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
لینک دوستان شمال برگ
شمال برگ shomalbarg