مدیركل حفاظت محیط زیست گیلان:
سلامت مردم خط قرمز محیط زیست گیلان است
شمال برگ: از گیلان مدیركل حفاظت محیط زیست گیلان، سلامت، بهداشت و محیط زیست خط قرمز اداره كل حفاظت محیط زیست گیلان است و در این راستا هیچگونه تسامح و تساهلی صورت نمی گیرد.
ساسان کفایی در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را مجموعه ای بی نظیر از تنوع زیستی دانست و اظهار نمود: محیط زیست گیلان به سبب داشتن انواع اکوسیستم ها شامل جنگلی و مرتعی و تالابی و دریایی و رودخانه ای از غنای خاصی برخوردارست و پس این تنوع زیستی فوق العاده یک حفاظت موثر و کارا را می طلبد.
وی با اشاره به وجود ۱۸۰۰ گونه گیاهی و ۴۵ درصد گونه های زیستی کشور در گیلان، متذکر شد: جنگل های هیرکانی موجود در گیلان یادگار دوره سوم زمین شناسی هستند که بسیار ارزش دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، عمده ترین مشکل زیست محیطی استان های شمالی همچون گیلان را پسماند دانست و تصریح کرد: معضل پسماند در استان های شمالی خیلی جدی است و پس باید به رفع این معضل به صورت اولویت بپردازیم.
کفایی، آلودگی آب های زیرزمینی استان را ناشی از ورود انواع فاضلاب های شهری و صنعتی و کشاورزی و بیمارستانی به رودخانه ها و منابع آبی دانست و افزود: گیلان بیش از ۱۰۰ رودخانه دائمی و فصلی دارد و متاسفانه این فاضلاب ها در خیلی از مناطق بدون تصفیه به رودخانه ها سرازیر شده و در نهایت به تالاب و دریا می ریزد.
وی برداشت بی رویه شن و ماسه در رودخانه ها را از دیگر معضلات زیست محیطی این استان دانست و عنوان کرد: گیلان مانند خیلی از استان ها با آلودگی آب و خاک و حتی هوا نیز مواجه می باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، با اشاره به ثبت تالاب بین المللی انزلی در کنوانسیون رامسر، اشاره کرد: تالاب انزلی برای سازمان حفاظت محیط زیست دارای اهمیت فوق العاده است، برای اینکه معیشت جوامع محلی در بیش از ۲۰ روستای حاشیه تالاب را تامین می کند و در کنار سه شهر بزرگ گیلان قرار دارد.
وی اولین گام برای حفاظت و احیای تالاب انزلی را فعال سازی دبیرخانه تالاب های استان دانست و اظهار داشت: این دبیرخانه که دارای هفت زیرکمیته با عضویت دستگاه های ذی ربط است، در همه استان ها احیا شده و برای حفاظت از اکوسیستم تالابی تلاش می کند.
کفایی، نجات تنوع زیستی تالاب انزلی را در گرو کاهش آلودگی های ورودی به این تالاب دانست و افزود: تالاب انزلی با کاهش تراز آبی دریای خزر مواجه می باشد و سالانه رسوبات فراوانی در این تالاب بارگذاری می شود. همین طور ورود فاضلاب انسانی و آلاینده های شیمیایی و صنعتی، آلودگی تالاب را افزایش داده است.
مدیرکل حفاظن محیط زیست گیلان، با اعلان اینکه حفظ تنوع زیستی تالاب انزلی در نهایت معیشت مردم را فراهم می کند، اضافه کرد: حفاظت، حراست و احیای تالاب انزلی بدون مشارکت جوامع محلی ممکن نیست.
وی مدیریت پسماند را یکی از وظایف شهرداری ها دانست و اشاره کرد: سلامت، بهداشت و محیط زیست خط قرمز اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان است و در این راستا هیچگونه تسامح و تساهلی صورت نمی گیرد.
کفایی، با اشاره به فعالیت کارخانجات کمپوست رشت، رودسر و انزلی با نیمی از ظرفیت اسمی، اظهار نمود: باید کارخانجات کمپوست لنگرود و تالش را نیز فعال نماییم. همین طور نیازمند راه اندازی زباله سوز در رشت، لاهیجان و تالش هستیم.
این مقام مسئول، از تخصیص اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی مدیریت پسماند استان های شمالی از محل صندوق توسعه آگاهی داد و اشاره کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با توسعه ناپایدار مشکل دارد، برای اینکه عواقب توسعه ناپایدار خطرناکست و در میان مدت سبب از بین رفتن تنوع زیستی و سلامت مردم می شود، اما در توسعه پایدار همه فرآیندها و ارزش ها و هنجارها و مولفه ها و استانداردهای زیست محیطی لحاظ می شود.
وی پساب ها و فاضلاب های صنایع را یکی از عوامل آلاینده محیط زیست دانست و متذکر شد: صنایع و کارخانجات می توانند بجای هزینه میلیاردی برای تبلیغات، مبادرت به بهسازی سیستم های تصفیه فاضلاب خود کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، ضمن قدردانی از افزایش مطالبه گری زیست محیطی مردم، افزود: باید آموزش های زیست محیطی را از مهدهای کودک و مدارس آغاز و فرهنگ حراست از طبیعت و شناخت محیط زیست را در کودکان نهادینه نماییم.
وی اقلیم مرطوب و آب و هوای معتدل استان های شمالی را عامل هجوم تاراج گران محیط زیست و منابع طبیعی دانست و تصریح کرد: ۱۰ درصد از مساحت گیلان تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست بوده و مناطق چهارگانه زیست محیطی که از حساسیت زیادی برخوردار است، توسط یگان حفاظت این اداره کل مدیریت می شود.
کفایی، با اعلان اینکه از شروع امسال تابحال موفق به آزادسازی ۱۲ هکتار از اراضی زیست محیطی استان شدیم، اظهار داشت: سال ۹۸ با تصرف ۵۰ هکتاری محیط زیست مواجه بودیم که هم اکنون ۳۷ هکتار آن رفع تصرف شده است.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب