در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی مازندران انجام شد
اجرای طرح ملی پایلوت كاشت سبزیجات از بذرهای تولید داخل
به گزارش شمال برگ مازندران طرح ملی ˮپایلوت سبزی و صیفی با استفاده از بذور داخلˮ در مجتمع تحقیقاتی، تولیدی و گردشگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران اجرا شده است.
هادی ابراهیمی سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی از بذور تولید داخل» در جهت برنامه ریزی حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران و با هدف ایجاد بانك نشا سبزی و صیفی در مجتمع تحقیقاتی تولیدی و گردشگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی اجرایی می شود.
وی با اشاره به اینكه این طرح با استفاده از بذور تولید داخلی به اجرا در می آید، خاطرنشان كرد: با مذاكرات و مكاتباتی كه از جانب جهاد دانشگاهی با مدیران ارشد سازمان جهاد كشاورزی مازندران انجام شد اجرای این طرح ملی به جهاددانشگاهی پیشنهاد و مورد موافقت این نهاد قرار گرفت.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینكه اجرای این طرح در مساحت یك هكتار از برنامه های جهاد دانشگاهی مازندران است، اظهار داشت: این طرح با هدف ایجاد بانك نشا سبزی و صیفی جات، آسان كردن عملیات كشت، كاهش هزینه های تولید، افزایش سطح زیر كشت و كاهش هزینه های بذر و به منظور تولید انواع مختلف صیفی جات و سبزی به اجرا درمی آید.
ابراهیمی افزود: لزوم توجه به امنیت غذایی و عدم وابستگی به واردات بذور سبزی و صیفی و مبادرت به تولید داخل در زمان اعمال تحریم های ظالمانه از دیگر اهداف پایلوت این طرح ملی است.
وی تصریح كرد: در این طرح ۵ رقم فلفل و چهار رقم بادمجان كشت می شود و امكان بازدید برای كشاورزان منطقه فراهم است.
حسن كریمی مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: در حوزه كشاورزی كه از حوزه های استراتژیك سایت به حساب می آید تلاش شده با همكاری سازمان های ذی صلاح نسبت به رفع موانع و مشكلات استان اقدام گردد.
وی اضافه كرد: جهت ایجاد تنوع كشت در سایت مذكور مطابق با ظرفیت موجود و با همكاری سازمان جهاد كشاورزی نسبت به كشت و تولید انواع محصولات سبزی و صیفی اقدام شد كه می تواند در گسترش این نوع از محصولات در منطقه تأثیر مثبت داشته باشد.
مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران اظهار داشت: شرایط مطلوب ایران به جهت وجود تنوع گیاهی در خیلی از گونه های سبزی و صیفی ایجاب می كند جهت بهره مندی هرچه بیشتر مبادرت به توسعه روش های متنوع اصلاح كشت نماییم.
كریمی خاطرنشان كرد: عدم تداوم تحقیقات سبزی و صیفی در حوزه كشاورزی سبب عدم تولید صیفی و سبزی مناسب در كشور شده كه در این میان توجه به روش های نوین جهت كشت ارقام گیاهی می تواند به امنیت غذایی در كشور كمك نماید.
وی بیان نمود: طرح پایلوت كشت سبزی و صیفی در جهت عرضه تنوع كشت در زمین های كشاورزی در نظر گرفته شده و امید است با كسب نتایج مطلوب از این تحقیق نسبت به گسترش آن در منطقه اقدام نماییم.
مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران خاطرنشان كرد: تمامی فعالیتهای سایت تحقیقاتی كه به نام شهید قاسم سلیمانی مزین شده با هدف جهش تولید در استان و همكاری با سازمان های در رابطه با فعالیتهای كاری استان بوده و امیدواریم در آینده نزدیك با تشكیل كارگروه های تخصصی در حوزه های مورد نیاز استان، نسبت به انجام تحقیقات علمی و هم رفع موانع و مشكلات موجود در استان اقدامات شایسته ای در جهت توسعه استان انجام دهیم.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، مجتمع سپهبد شهید قاسم سلیمانی سالجاری از مزایای كشت برنج، پرورش ماهیان گرمابی، پرورش ماهیان خاویاری، پرورش غاز مادر و تولید جوجه غاز، تولید جلبك اسپیرولینا برخوردار می باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب