شمال برگ ShomalBarg.ir
مشاور معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور آب و خاك:

60 درصد زمین های كشاورزی كشور فقیر است

60 درصد زمین های كشاورزی كشور فقیر است

به گزارش شمال برگ ایسنا/مازندران مشاور معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور آب و خاك اظهار داشت: ۶۰ درصد زمین های كشاورزی كشور ماده آلی كمتر از نیم درصد دارد و در واقع به شدت با مشكل فقر خاك مواجه هستیم.


به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی مازندران، علیرضا پرستار در همایش گرامیداشت روز جهانی خاك كه در دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، اظهار نمود: میانگین فرسایش خاك در ایران تا ۱۶ تن در هر هكتار است و این در شرایطی است كه میانگین آمار جهانی ۶ تن است.
وی شعار امسال روز جهانی خاك را "جلوگیری از فرسایش خاك برای آیندگان" عنوان نمود و اظهار داشت: لزوم توجه همگانی برای حفظ آب و خاك برای نسل های آینده از ضروریات است.
مشاور معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور آب و خاك با اشاره به اینكه حدود ۱۹ میلیون هكتار زمین كشاورزی قابل كشت در كشور وجود دارد، خاطرنشان كرد: فقط ۳.۲ میلیون هكتار از زمین های كشاورزی كشور بعنوان كلاس یك، مواد آلی مناسبی دارد و مابقی زمین های كشاورزی كشور با محدودیت هایی مانند سنگ ریزه، كمبود ماده آلی و شوری مواجه می باشد.
پرستار تصریح كرد: ۶۰ درصد زمین های كشاورزی كشور ماده آلی كمتر از نیم درصد دارد و در واقع به شدت با مشكل فقر خاك مواجه هستیم در حالیكه اگر ماده آلی خاك افزایش یابد تا ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود.
وی اضافه كرد: طرح مدیریت اجرایی خاك در سطح ملی از ۳ سال پیش فعال شد و مهم ترین اقدام در سال های اخیر هم قانون جامع حفاظت از خاك است كه امسال به وزارت جهاد كشاورزی ابلاغ گردید.
مشاور معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور آب و خاك با اشاره به اینكه آیین نامه اجرایی قانون جامع حفاظت از خاك در وزارت جهاد كشاورزی در حال تدوین است، خاطرنشان كرد: در این قانون نسبت به تهیه نقشه های بزرگ مقیاس زمین كشاورزی، پایش كیفیت خاك و پیشگیری از قاچاق خاك توجه جدی شده است.
چوب بر سر محصولات كشاورزی مازندران نزنیم
عزیزالله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران در ادامه این همایش با طرح این سوال كه عواملی كه در كشور سبب فرسایش خاك می شوند، چه بوده و مازندران در كجای كشور قرار دارد و وظیفه مندی ما در این رابطه چیست؟ اظهار داشت: وظیفه همه ما در بخش كشاورزی حفاظت از خاك است و طبق فرمایش مقام معظم رهبری فرسایش خاك چیزی نیست كه از دست دهیم و بشود آنرا جبران كرد.
وی با اشاره به اینكه از ۱۶۰ میلیون هكتار وسعت اراضی كشور بیشتر از ۱۰۰ میلیون هكتار كویر و بیابان است، اضافه كرد: از ۶۰ میلیون هكتار باقیمانده ۳۰ میلیون هكتار به علفزار و مراتع اختصاص دارد.
رییس سازمان جهاد كشاورزی مازندران با اشاره به اینكه از ۳۰ میلیون هكتار باقیمانده ۱۸ میلیون هكتار به اراضی كشاورزی اختصاص دارد كه از این میزان ۸ میلیون هكتار اراضی آبی و مابقی دیم است، خاطرنشان كرد: ۱۲ میلیون هكتار دیگر به جنگل اختصاص دارد كه متاسفانه آمار دقیقی از سطح جنگل ها عرضه نمی گردد.
شهیدی فر با بیان اینكه سیل هایی كه شاهد می باشیم سبب فرسایش خاك در اراضی كشاورزی می شود، افزود: با عنایت به خسارت سیل كه طی ۱۰ تا ۱۵ سال قبل در شرق مازندران داشتیم در سه چهار سال گذشته خسارت های سیل در زمین های كشاورزی كمتر شد چونكه اقدامات خوبی در اراضی شیبدار مناطق بالادست انجام شده است.
وی با اشاره به اینكه استفاده از ماشین آلات مناسب در اراضی كشاورزی سبب شده از فرسایش بادی و آبی در مزارع كشاورزی كاسته شود، اظهار نمود: آموزش و ترویج می تواند در پیشگیری از فرسایش خاك و آگاهی رساندن به كشاورزان نسبت به چگونگی شخم و شیار و استفاده از ماشین آلات، بذركارها و ردیف كارها در اراضی كمك نماید.
رییس سازمان جهاد كشاورزی مازندران تصریح كرد: ۹۵ درصد تامین غذای ایران و مازندران از خاك است و این امر می طلبد در پیشگیری از فرسایش خاك اقدامات موثری صورت گیرد.
شهیدی فر اضافه كرد: متاسفانه در بعضی محافل شاهد می باشیم افرادی بدون آگاهی از تحقیقات دانشگاهیان و محققان چوب سنگینی بر سر محصولات كشاورزی می زنند و تولید غذای سالم مازندران را زیر سوال می برند.
وی یادآورشد: در دهه ۷۰ حدود ۱۲ هزار تن سم در مازندران مصرف می شد كه پس از شكل گیری كمیته پایش و مبارزه بیولوژیك پس از ۳۰ سال این عدد به ۴ هزار تن رسید.



1398/09/12
14:40:43
5.0 / 5
4241
تگهای خبر: تولید , حفاظ , زمین , ساری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
شمال برگ shomalbarg