شمال برگ ShomalBarg.ir
سرپرست اداره كل دامپزشكی استان خبرداد

پیش گیری از بیماری تب کریمه کنگو در مازندران

پیش گیری از بیماری تب کریمه کنگو در مازندران

به گزارش شمال برگ، مازندران سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران، اظهار داشت: باتوجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری و اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی مازندران جهت کنترل بیماری، سم پاشی 514 هزار و 764 متر مربع اماکن دامی انجام شد و تا حالا گزارشی از مبتلاشدن به بیماری تب کریمه کنگو در استان دریافت نشده است.



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقاپور کاظمی، با بیان این که با گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو، اظهار داشت: بیماری «سی سی اچ اف» بیماری تب دار و خونریزی دهنده است که بوسیله گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل می شود.

وی اضافه کرد: آمار مرگ و میر این بیماری در انسان بالا و در دام، تنها بصورت تب بسیار خفیفی و بدون علایم مرگ ومیر مشاهده شده است.

این مسئول درباره ی اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی مازندران برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در استان یادآورشد: همچون اقدامات اداره کل دامپزشکی مازندران با شروع فصل گرما در امتداد کنترل بیماری و تشدید نظارت بر نحوه تولید و عرضه گوشت قرمز، تاکید بر رعایت زنجیره سرد است.

آقاپور کاظمی، اقداماتی مانند سمپاشی دامداری ها و دام ها در سطح روستاها و اماکن پرورش را عامل مهمی در کنترل و پیشگیری بیماری دانست و اضافه کرد: در امتداد جلوگیری از بروز بیماری، اداره کل دامپزشکی استان مازندران نسبت به سم پاشی ۴۲۱ هزار ۱۷۱ متر مربع از اماکن دامی و ۲۰۸هزار ۸۰۶ دام اقدام نموده است.

وی درباره ی راه های انتقال بیماری به انسان اظهار داشت: یکی از راه های انتقال بیماری به انسان گزش توسط کنه آلوده از دام آلوده و له کردن کنه است. این ویروس بطور معمول بوسیله تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان قابل انتقال است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با تأکید بر ممنوعیت شکار جانوران منشاء بیماری اشاره کرد: حیوانات مخزن ویروس مانند خرگوش و گراز نباید شکار شوند، همین طور هر نوع فعالیتی که منجر به تماس با خون یا سایر بافت های آلوده دام شود؛ مانند پانسمان و رسیدگی به جراحت دام آلوده، شاخ بری، اخته کردن، کمک به زایمان دام، خون گیری، پشم چینی و حتی کارهای آشپزخانه مانند قطعه کردن گوشت از راه های انتقال بیماری به انسان به شمار می آید.

این مسئول درباره ی راه های پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: از مصرف گوشت تازه جداً خودداری شود و لاشه های دام تا ۲۴ ساعت بعد از ذبح و آلایشات آن مانند دل، جگر و قلوه دست کم تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و بعد از آن قابل استفاده می باشد. تاکید می شود از خرید گوشت های فاقد برچسب، تگ و مهر کشتارگاهی جداً خودداری کنید.

وی درباره ی مراقبت از افراد مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اظهار داشت: این افراد باید قرنطینه کامل شوند و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباشند.

این مسئول در تشریح بیشتر بمنظور پیش گیری از بیماریهای مشترک بین دام و انسان، تصریح کرد: لازم است تمامی وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیشبند، لوله های خون، سرنگ و سایر وسایلی که با ترشحات بیمار در تماس هستند حتما باید سوزانده شوند.

آقاپور کاظمی اشاره کرد: هنگامی که پرسنل مراقبت بیماری در معرض تماس پوستی مخاطی با خون مایعات بدن یا سایر ترشحات قرار می گیرند باید فوراً سطح آلوده با آب و صابون شست وشو داده شود.

وی اضافه کرد: همین طور کارکنان بهداشتی و درمانی و افرادی که با خون یا ترشحات بدن و بافت های آلوده بیماران در تماس هستند باید مرتب و دستکم تا ۱۴ روز بعد از تماس تحت نظر باشند و درجه حرارت بدن آنها روزانه کنترل شود. در صورت بروز علایم، مطابق پروتکل، درمان فوری انجام گیرد.





منبع:

1402/04/22
14:19:35
5.0 / 5
292
تگهای خبر: تولید , خرید , دریا , مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg