شمالبرگ ShomalBarg.ir
مدیر پایگاه جنگل های هیركانی در میراث فرهنگی گیلان:

ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در ذخایر ژنتیکی است

ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در ذخایر ژنتیکی است

به گزارش شمال برگ، مدیر پایگاه جنگل های هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان، ایران را جزو 10 کشور برتر دنیا در ذخایر ژنتیکی دانست و اظهار داشت: ثبت جهانی یک اثر همانند جنگل های هیرکانی پیش نیاز صیانت از آنست.



به گزارش شمال برگ به نقل از مهر، فریبا بابایی ظهر دوشنبه در جشنواره چهارمین سالروز ثبت جهانی جنگل های هیرکانی در رودبار اظهار داشت: جنگل های هیرکانی قبل ثبت جهانی چندان شناخته شده نبود بیشتر در مجامع تخصصی به آن پرداخته می شد.
وی با اعلان اینکه در گذشته جنگل های هیرکانی را با نام پوشش جنگلی شمال می شناختند، اضافه کرد: با ثبت جهانی جنگل های هیرکانی، این جنگلها دارای هویت و شناسنامه شدند.
مدیر پایگاه جنگل های هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان با اشاره به زیست جنگل های هیرکانی در ۵ استان کشور، بیان کرد: حدود ۲ میلیون هکتار در ایران تحت پوشش جنگل های هیرکانی است که این رقم در جمهوری آذربایجان به ۴۰ هزار هکتار می رسد.
بابایی با اعلان اینکه جنگل های هیرکانی میلیونها سال سابقه تکاملی دارند، اظهار داشت: امنیت غذایی، اقتصادی سلامت جامعه بشریت به ذخایر ژنتیکی وابسته است که یکی این ذخایر ژنتیکی مهم و زنده، جنگل های هیرکانی است.
وی با اشاره به اهمیت سلامت محور جنگل های هیرکانی، اضافه کرد: خیلی از داروهای مهم و کمیاب به ویژه در بخش درمان سرطان متأثر از زیست بوم جنگل های هیرکانی است.
مدیر پایگاه جنگل های هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان با اعلان اینکه جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در ذخایر ژنتیکی هستیم، اظهار داشت: با هویت بخشی و شناسنامه دار کردن جنگل های هیرکانی می توان در حفظ ذخایر ژنتیکی کوشید.
بابایی با اعلان اینکه برداشت چوب تنها یکی از فراورده های جنگل های هیرکانی است، افزود: چوب در مقابل سایر فرآورده های جنگل هیرکانی از اهمیت بسیار کمی برخوردارست.
وی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به ذخایر ژنتیکی، اضافه کرد: ذخایر ژنتیکی و جنگل های هیرکانی ضامن حیات بشری است.
مدیر پایگاه جنگل های هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان با اعلان اینکه ثبت جهانی یک اثر پیش نیاز صیانت از آنست، اظهار داشت: اهمیت ثبت جهانی جنگل های هیرکانی بر کسی پوشیده نیست و سبب برند سازی این اثر شد.
بابایی به تشریح چالش های جنگل های هیرکانی پرداخت و بیان کرد: قاچاق چوب، جاده سازی و ویلاسازی و دست درازی به جنگل های هیرکانی از چالش های مهم این ذخایر ژنتیکی است.
وی با تأکید بر لزوم قانونمندسازی صیانت از جنگل های هیرکانی، اضافه کرد: ایجاد هرگونه فعالیت اقتصادی در عرصه جنگل های هیرکانی با وسواس بیشتری صورت گیرد.
مدیر پایگاه جنگل های هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان، احیای ذخایر ژنتیکی را جبران ناپذیر برشمرد و اشاره کرد: باید با چنگ و دندان از جنگل های هیرکانی حفاظت و صیانت نماییم.


منبع:

1402/04/19
18:28:32
5.0 / 5
387
تگهای خبر: اقتصادی , حفاظ , شمال , گیلان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
شمال برگ shomalbarg