شمالبرگ ShomalBarg.ir
یك پژوهشگر حوزه اقتصاد و سیاست:

افزایش درآمد نفتی باعث وابستگی به نفت نشود

افزایش درآمد نفتی باعث وابستگی به نفت نشود

به گزارش شمال برگ مازندران یک محقق و پژوهشگر حوزه اقتصاد و سیاست اظهار داشت: افزایش صادرات نفت با وجود تحریم ها باید بگونه ای باشد تا کاهش وابستگی دلارهای نفتی را در وضعیت اقتصادی کشور بوجود آورد.



مهدی بشارتده سلوطی در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به افزایش قیمت نفت و فرصتی که برای اقتصاد ایران به دنبال دارد اظهار نمود: ایران یکی از بزرگترین دارندگان ذخائر نفت و گاز دنیا است و بدون شک از افزایش منابع و محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی سود خواهد برد.

بشارتده ضمن اشاره به نگرانی موجود بر سر تأمین نفت اروپا و از سوی دیگر تحریم نفت روسیه از طرف اروپا و آمریکا اظهار داشت: تأمین نیاز اروپا از نفت در صورت تحریم روسیه کار آسانی نخواهد بود و این دلیلی خواهد شد تا در جهت تأمین نیازهای نفتی اروپا نگاه ها به سمت ایران و ونزوئلا باشد، در نقطه مقابل درصورتیکه در بحث توافقات اتفاقی مثبت رخ دهد ایران می تواند به سادگی به بازارهای جهانی برگردد.

این محقق و پژوهشگر حوزه اقتصاد و سیاست، افزایش سرمایه گذاری و تولید را بعد از توافقات راهکار بازگشت به بازار جهانی بیان کرد و ضمن اشاره به این که ظرفیت تولید نفت ایران روزانه ۴ میلیون بشکه است، اضافه کرد: در صورت بازگشت به بازار جهانی باید خیلی بهتر و بیشتر از گذشته فعالیت کرد تا کمبودهایی که به واسطه تحریم صورت گرفت جبران شود.

بشارتده در مورد تثبیت تورم خاطرنشان کرد: این مورد نیازمند سیاست هایی است که زنجیروار بهم متصل هستند؛ وقتی درآمد نفتی افزایش پیدا کند از آنجائیکه بند ناف اقتصاد ایران به نفت متصل است و این افزایش درآمد به بخش تولید هدایت نشده است، ازاین رو به سمت بازارهای موازی خواهد رفت و اگر نیازهای داخلی همانند دولت قبل به سمت واردات حرکت داده شود، تورم نه تنها کم نمی گردد بلکه افزوده می شود.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران افزود: نباید از این نکته غافل شویم که مصوب شدن ۵۶ درصدی افزایش دستمزدها به خودی خود بر روی تورم تأثیر خواهد گذاشت و همینطور مبحث حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هم بر افزایش نرخ تورم باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.

وی کاهش تورم به وسیله درآمد نفتی را ملزم به رعایت یک سری سیاست ها دانست و اضافه کرد: باید از هدایت افزایش درآمد نفتی به بازار های موازی مانند سکه، ارز، طلا، مسکن و زمین گرفته شود و این درآمد به سمت و بازارهای مولد و تولیدی سوق داده شود.

بشارتده پیشبینی کرد: با عنایت به این که درآمد نفتی سالهای گذشته خیلی کم بوده ازاین رو افزایش قیمت نفت می تواند کمبود و کسری بودجه را جبران کند.

این دکترای اقتصاد با گرایش سیاست و توسعه خاطرنشان کرد: هنگامی که کسری بودجه جبران شود تا حدودی بر بهبود وضعیت اقتصادی اثر خواهد گذاشت اما به شرطی که سیاست های منتهی به افزایش نقدینگی و افزایش حجم پول در گردش نباشند.

وی با اشاره به اینکه اگر افزایش درآمد نفتی به بخش های تولید هدایت نشود تأثیر منفی بیشتری رخ خواهد داد تصریح کرد: بر این اساس سیاستگذاران و مشاورین اقتصادی در دولت باید راهکاری جهت هدایت درآمد نفتی به بخش های مولد بیاندیشند.

بشارتده سلوطی اخطار داد: افزایش صادرات نفت با وجود تحریم ها باید بگونه ای باشد تا کاهش وابستگی دلارهای نفتی را در وضعیت اقتصادی شاهد باشیم چونکه در غیر این صورت وضعیت اقتصاد بهبود پیدا نخواهد کرد.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران خاطرنشان کرد: افزایش درآمد نفتی نباید سبب افزایش وابستگی بودجه ای به نفت شود چونکه تأثیر پذیری در کنش ها و واکنش ها در آینده که شاید به واسطه تحریم های نفتی اتفاق بیفتد زیان بارتر از قبل خواهد شد.





منبع:

1401/01/16
09:43:32
5.0 / 5
721
تگهای خبر: اقتصادی , تولید , زمین , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
شمال برگ shomalbarg