شمالبرگ ShomalBarg.ir

علت قطعی های مكرر گاز در كجور نوشهر

علت قطعی های مكرر گاز در كجور نوشهر

شمال برگ: با آغاز ماه دوم فصل زمستان و برای چندمین بار گاز شهر كجور نوشهر كه در اولین سال گازرسانی خود به سر می برد، قطع شد و نگرانی های زیادی را در میان مردم و مسئولان این شهر به وجود آورد.


به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، بنا بگفته برخی مسئولان گازرسانی به بخش كجور به سبب كوهستانی بودن تنها به صورت CNG امكان پذیر بود برای اینكه این روش هم در زمان كمتری اجرایی می شد و هم اینكه هزینه كمتری را نسبت به گازرسانی با شبكه سراسری داشت.
به همین دلیل امسال به فاصله چند ماه گاز شهرهای پول و كجور با این روش به بهره برداری رسید. البته قرار بود ایستگاه مادر كه گاز كپسول های CNG را تأمین كند در مرزن آباد مستقر شود اما بنا به دلایلی سرمایه گذار این طرح تابحال موفق به اجرای ایستگاه نشد و بنا بر این گاز از شهر چالوس به شهرهای كجور و پول حمل می شود.
اجرای این طرح همانطور كه پیش بینی می شد دارای مشكلاتی همچون نقص فنی در تریلی های حمل كپسول در راه تردد بویژه در زمان بارش برف داشته و دارد و برای چندمین بار طی چندماه گذشته از فصل سرما، تریلی حامل كپسول های گاز CNG به سبب نقص فنی سیستم ترمز در میان راه متوقف گردید و با عنایت به اینكه ذخیره گاز بَسكِت موجود در ایستگاه گاز شهر كجور به اتمام رسیده بود، گاز تمامی مشتركان شهر كجور به مدت ۳ ساعت قطع شد و این مساله موجب شد مردم شهر كجور چند ساعت در سرمای زیر صفر درجه بخش كوهستانی كجور بدون گاز بمانند و شب سختی را بگذرانند.
بر اساس آنچه مسئولان شركت گاز، نفت و نماینده دولت قول داده بودند قرار بر این بود امسال خیال مردم شهر كوهستانی كجور و پول در بابت سوخت راحت باشد و با گازرسانی به شیوه روز دنیا زمستان امسال را فصلی آرام از نظر گرمایشی و تأمین سوخت پشت سر بگذارند و بسیاری باز بخاری های نفتی و گازوئیلی خودرا هم به امید گازدار شدن شهرشان فروختند، اما به این نتیجه رسیدند كه زیاد هم نباید به تدبیر برخی مسئولان دل بست و همه احتمالات را در نظر گرفت.
در پی نقص فنی كه در سرمای شب كوهستان برای تریلی حامل كپسول های گاز شهر كجور پیش آمد، اعضای شورای اسلامی شهر كجور سپس قطعی گاز شهر، بلافاصله به محل زمین گیر شدن تریلی عزیمت كردند و راننده تریلی را جهت تأمین قطعه مورد نیاز خودرو به نوشهر اعزام كردند و راننده تریلی باز سپس تهیه قطعه موردنظر و بازگشت به محل توقف تریلر، نقص فنی به وجود آمده را برطرف كرد تا اینكه سپس چند ساعت بَسكِت گاز را به ایستگاه شهر كجور رساند و سپس دو ساعت گاز شهر وصل شود.
كم كاری شركت گاز یا پیمانكار؟!
جمال ملك محمدی شهردار كجور در گفت و گو ایسنا، با اشاره به اینكه با مشكلی كه برای خودروی حامل گاز شهر كجور پیش آمد مدت ۳ ساعت گاز شهر كجور قطع شد و مردم از سرما لرزیدند، اظهار نمود: از همان ابتدا مقرر شد سه كفی یا همان بسكت برای ایستگاه كجور و سه كفی هم برای ایستگاه پول باشد و یك كفی كه به مدار وصل است، زمانی كه مخزن متصل به مدار خالی شد به ایستگاه مادر برود تا مجدد پر گردد و آن دو كفی باید همواره بعنوان ذخیره مصرف شود.
وی با اشاره به اینكه هر كدام از این كفی های حامل كپسول های گاز در شرایط سرد زمستانی ۱۲ تا ۱۵ ساعت گاز شهر كجور را كه دارای ۷۰۰ مشترك است را تأمین می كنند، اضافه كرد: هم اكنون هر ایستگاه تنها دارای دو بسكت است كه یكی وصل به مدار بوده و دیگری در راه می باشد واگر آن بسكت در راه در زمان آمدنش حتی در مدت كم گاز تأخیر احداث شود، گاز به اتمام می رسد و مردم گرفتار سرما شدید می شوند، بنا بر این باید یك بسكت بعنوان ذخیره باشد.
وی افزود: بسكتی كه روی تریلی سوار است برای پركردن كپسول ها باید به چالوس برود و سپس ساعت ها كپسول ها پر شوند و بعد مجدد مسیر بازگشت را طی نماید و اگر جاده برفی و لغزنده نباشد ۱۲ ساعت طول می كشد تا به شهر كجور برسد.
شهردار كجور با اشاره به اینكه باید به این مساله توجه كرد كه راننده احتیاج به استراحت دارد و ماشین هم گرفتار نقص فنی می شود؛ اشاره كرد: همه اینها سبب می شود بسكتی كه در مدار است بلافاصله خالی شود و مردم گرفتار سرما شوند، اما اگر یك بسكت گاز استندبای باشد، ۱۲ ساعت فرصت نیاز دارد تا به چالوس برود و بازگردد.
ملك محمدی اشاره كرد: از همان ابتدا قرار بود سه تا بسكت برای ایستگاه پول و سه تا هم برای ایستگاه كجور اختصاص داده شود و این كم كاری از اداره گاز و پیمانكار پروژه است.
وی با اشاره به اینكه شركت گاز تلاش خودرا برای جبران انجام می دهد، اشاره كرد: شركت گاز در تلاش است كه كمبود بسكت گاز جبران شود اما هر بسكت بیشتر از یك میلیارد تومان هزینه دربردارد.
تنها راه علاج وصل شدن به شبكه سراسری گاز است
شهردار كجور با اشاره به اینكه تنها راه علاج وصل شدن به شبكه گاز سراسری است، اشاره كرد: تنها شهرهای پول و كجور كه شهروند ایران نیستند بلكه كل روستاهای بخش كجور گرفتار مشكل گرمایش هستند و اگر قرار باشد همه روستاها به روش CNG باشد كه در طول روز باید چندین تریلی در راه باشند، آن هم با مخاطراتی كه یك جاده كوهستانی دارد.
ملك محمدی با اشاره به اینكه در شرایط عادی اگر هر سه بسكت باشد چند روز گاز شهر تأمین می شود، اظهار داشت: اما حالا در شرایط سرما كه تعداد مشتركان زیاد بوده گاز كافی نیست و ذخیره گاز زودتر از همیشه به اتمام می رسد.
كفی و تانكر ذخیره سومی به ناوگان گازرسانی شهر كجور و پول اضافه می شود
هژبر جوادی رئیس اداره گاز نوشهر و چالوس در این باره به ایسنا مازندران اظهار داشت: در شهرهای كجور و پول گازرسانی به روش CNG انجام شد كه این امر مستلزم حمل گاز از جایگاه CNG چالوس به سمت پول و كجور است و طراحی ما اینگونه بود كه طبق وعده سرمایه گذار قرار بود جایگاه CNG در مرزن آباد راه اندازی شود كه بار ذخیره مخازن از مرزن آباد به سمت پول و كجور صورت گیرد و دیگر از چالوس كه مسافت طولانی تری است نباشد.
وی اضافه كرد: سرمایه گذار بنا به مشكلاتی كه پیش آمد به تعهدات خود عمل نكرد و مجبور شدیم كه از فاصله دورتر یعنی شهر چالوس این طرح اجرایی شود.
رئیس اداره گاز نوشهر و چالوس اشاره كرد: هم اكنون شركت گاز استان و شهرستان به شدت دنبال آن است كه كفی و تانكر ذخیره سومی برای شهر كجور و پول آماده شود كه هم اكنون پیمانكار در اصفهان آنرا در حال ساخت دارد و از آنجایی كه قطعات آن باید از خارج از كشور وارد شود مقداری زمان بر است.
رئیس اداره گاز نوشهر و چالوس اشاره كرد: به سبب مصرف بالا و تعداد مشتركان و پیك مصرف در سرمای زیاد زمستان این میزان گاز جوابگو نیست، حتماً باید كفی سوم به این ناوگان اضافه شود.
جوادی با اشاره به اینكه طرح های خوبی برای رفع این معضل در حال انجام می باشد، اضافه كرد: اول اینكه كفی سوم اضافه شود تا پایداری به چند روز برسد و دوم اینكه از پول به سمت كجور حتماً باید تا سال آینده لوله گذاری صورت گیرد تا ذخیره گاز افرایش یابد و شدیداً به دنبال لوله گذاری از سمت صلاح الدین كلاً بخش مركزی نوشهر به سمت كدیر بخش كجور هستیم.
وی اشاره كرد: تجهیزات در جایگاه رزمجو در مرزن آباد خریداری شده است، اما خود ابنیه پیشرفت خوبی نداشته و باید جایگاه هرچه سریعتر به اتمام برسد.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، با وجود تماسهای مكرر خبرنگار ایسنا با رزمجو سرمایه گذار این طرح در مرزن آباد، وی پاسخگوی تماس نبود.
مسئولان استانی و شهرستانی در روزهایی كه گازرسانی به دو شهر پول و كجور را جز تدبیر و افتخارات خود می دانستند و تبلیغات گسترده ای برای آن كرده بودند، امروز در مقابل مشكلات گازرسانی به روشی كه آنرا شیوه روز دنیا قلمداد می كنند در مقابل این "بار كج بی تدبیری" سكوت عجیبی كرده اند و پاسخگوی این شرایط به مردم منطقه نیستند.

دبیر: زهرا حبیب پور


1397/11/13
15:30:05
5.0 / 5
4780
تگهای خبر: تجهیزات , چالوس , زمین , مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
شمال برگ shomalbarg