مطمئنید غذایتان سالم است؟

مطمئنید غذایتان سالم است؟

به گزارش شمال برگ رئیس پژوهشكده صنایع غذایی مازندران اظهار داشت: كنترل سلامت برای عرضه مواد خام وجود ندارد.


رضا اسماعیل زاده كناری در گفت و گو با ایسنا در مورد سلامت مواد غذایی خام موجود در بازار اظهار نمود: سلامت مواد غذایی به معنای داشتن ظاهری مطلوب و عاری از میكروب، كپك و مخمر نیست.

وی به نا آگاهی مردم نسبت به آنالیز مواد غذایی خام و محصولات غیرصنعتی اشاره نمود و اضافه كرد: سلامت محصولات باید بعد از بررسی در مورد میزان ناخالصی، مقدار سموم مصرف شده در مراحل مختلف كشت و عاری بودن محصول از فلزات سنگین مشخص شود كه متأسفانه امكان دانستن آن وجود ندارد.

نظارت بر محصولات صیفی جات و میوه های بازار مازندران كذب است
رئیس پژوهشكده صنایع غذایی مازندران، غذا و مواد غذایی را به دو بخش خام و فرآوری شده طبقه بندی كرد و با اشاره به اینكه در زمینه عرضه مواد خام كنترل سلامت وجود ندارد، خاطرنشان كرد: این گفته می شود كه محصولاتی نظیر صیفی جات، سبزیجات و میوه های عرضه شده در بازار به لحاظ سلامت، تحت نظارت قرار گرفته اند سخنی كذب است.
رئیس پژوهشكده علوم صنایع غذایی مازندران با اشاره به عرضه انواع محصولات غذایی در بازارهای هفتگی استان تصریح كرد: هیچ گونه نظارتی بر روی محصولات از بابت صحت و سلامت مواد غذایی خام وجود نداشته و این مورد در ارتباط با تولیدكنندگان عمده و انبوه هم صادق است.
*نظارت كیفی مواد غذایی به عهده اداره نظارت بر مواد غذایی نیست
اسماعیل زاده دلیل عدم نظارت را مربوط به تعریف نشدن برخی دستورالعمل ها دانست و تصریح كرد: اداره نظارت بر مواد غذایی تنها وظیفه كنترل و بررسی محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده را داشته و نظارت كیفی مواد غذایی در حیطه كاری این ارگان نیست.
رئیس كارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران، متولی عرضه و تولید محصولات خام در كشور را جهاد كشاورزی معرفی و خاطرنشان كرد: امكاناتی كه این ارگان در ارتباط با سنجش مواد غذایی در اختیار دارد در سطح پایینی است.
كمبود امكانات آزمایشگاهی در مجموعه جهاد كشاورزی
وی از كمبود امكانات آزمایشگاهی در مجموعه جهاد كشاورزی سخن گفت و اظهار نمود: نبود چنین امكاناتی سبب شده تا این نهاد نتواند محصولات را تحت كنترل، نظارت و مراقبت خود گرفته و با نمونه برداری، صحت عرضه محصولات را مورد پایش قرار دهد.
فقط مواد غذایی صنعتی تحت نظارت هستند
اسماعیل زاده، مبحث نظارت را تنها در مورد محصولات صنعتی و فرآوری تعریف شده توصیف كرد و اضافه كرد: در این حوزه اداره های نظارت بر مواد غذایی و استاندارد با معین كردن حدود مجاز و محدوده های مشخص، فعالیت صنایع را تحت بازرسی و كنترل قرار داده اند.
اقرار به وجود برخی فریبكاری های موجود در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری با اقرار به وجود برخی شیطنت ها و فریبكاری های موجود در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده تصریح كرد: هر چند این دست از اتفاق ها بر مردم پوشیده نیست اما می توان اظهار داشت كه حداقل یك سیستم نظارتی بر تولید و عرضه این محصولات وجود داشته اما در مورد عرضه مواد خام چنین نیست.
سرطان و رابطه آن با مواد غذایی
اسماعیل زاده در بخش دیگری از گفت و گو درباره شیوع بیماری های صعب العلاج و ارتباط آن با مواد غذایی خام و پرمصرف كشور نظیر برنج و گندم اظهار داشت: در سال های اخیر به علت مطرح شدن آثار و نتایج ناگوار سموم و فلزات سنگین، سازمان غذا و دارو تولیدكنندگان عمده برنج را مكلف به دریافت شناسه نظارتی كرده تا عرضه محصولات بسته بندی شده تحت برندهای معتبر، اطمینان كافی را به مصرف كننده القا كند.
رئیس پژوهشكده علوم صنایع غذایی مازندران با تصریح اینكه شیوع بیماری سرطان در سال های اخیر تنها مربوط به غذا نیست، تصریح كرد: علل متعددی در ابتلاء به این بیماری نقش داشته كه از آن جمله می توان به مواردی چون ژن مستعد، استرس، عدم فعالیت و در نهایت تغذیه اشاره نمود.
سرطان های دستگاه گوارش شایع ترین نوع بیماری در مازندران
رئیس كارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران، سرطان های دستگاه گوارش را شایع ترین نوع این بیماری در استان دانست و تصریح كرد: سرطان های معده، مری و روده در ارتباط مستقیم با الگوی مصرف غذایی افراد است.
*مصرف مواد غذایی داغ یكی از علل سرطان های دستگاه گوارش
اسماعیل زاده به مطالعات و پژوهش های اخیر محققین دانشگاه علوم پزشكی مازندران در مورد ریشه یابی علل شیوع سرطان، اشاره و خاطرنشان كرد: پژوهشگران بر این باورند كه به علت پایین بودن ارتفاع استان از سطح دریاهای آزاد و هم بالا بودن نقطه جوش آب متأثر از این پیامد، محصولات غذایی با درجه حرارت بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در ادامه افزود: مصرف مواد غذایی داغ و با حرارت بالا به الگوی تغذیه ای برخی افراد تبدیل گشته كه در نتیجه سبب تشدید استعداد سیستم گوارش برای ابتلای زودهنگام به سرطان می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری، مقاومت و حساسیت افراد در مقابل سموم را متفاوت، توصیف و اظهار نمود: برخی افراد در دُز ( dose ) پایین از سموم، حساسیت بالایی نشان داده و برخی افراد حتی در مقادیر بالاتر از مصرف سم علائمی بروز نمی دهند كه این همان مبحث استعداد ژن و تأثیرگذاری آن بر وقوع بیماری است.
*محصول ارگانیك واقعی نداریم
اسماعیل زاده در پاسخ به پرسشی در خصوص اینكه محصول ارگانیك چقدر واقعیت دارد، خاطرنشان كرد: محصول ارگانیك واقعی به معنای تام وجود ندارد و تولید محصولات آلی و كاملاً طبیعی ادعایی نادرست است.
رئیس كارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران با تشریح معنای كامل محصول ارگانیك اظهار داشت: محصول ارگانیك باید دارای زنجیره غذایی ( chain food ) ارگانیك باشد كه شامل تهیه بذر تا محصول نهایی ارگانیك و طبیعی است.
رئیس پژوهشكده علوم صنایع غذایی استان با مطرح كردن این پرسش كه چه كسی می تواند ادعا كند تمام زنجیره تولید محصول وی ارگانیك است تصریح كرد: تشخیص اینكه بذر تهیه شده از مكانی مطمئن خریداری شده و یا اینكه در چه شرایطی به عمل آمده و آیا ارگانیك بوده بسیار مشكل است.
اسماعیل زاده با اشاره به اینكه خلوص محصولات ارگانیك تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد است، خاطرنشان كرد: باید تمام زنجیره غذایی كاملاً ارگانیك باشد تا ادعا نماییم محصول نهایی ما آلی، طبیعی و به دور از آلاینده ها است، ازاین رو محصول ۱۰۰ درصد ارگانیك وجود خارجی ندارد.




1397/11/10
23:41:29
5.0 / 5
2113
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲