مواد غذایی عامل انتقال كروناست

مواد غذایی عامل انتقال كروناست

به گزارش شمال برگ از گیلان كارشناس بهداشت محیط و كار دانشگاه علوم پزشكی، مواد غذایی را به دو دسته حساس و غیر حساس تقسیم كرد و اظهار داشت: در این شرایط كه با شیوع ویروس كرونا مواجه هستیم، هر دو دسته مواد غذایی می تواند ویروس را انتقال دهد.


مهدی جواهرشناس در گفت وگو با ایسنا، با اعلان اینكه عرضه كنندگان مواد غذایی، خوراكی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به دو صورت مورد بازرسی كرونایی قرار می گیرند، اظهار نمود: واحدهای صنفی رسمیت دارند و توسط اصناف و تعزیرات و بهداشت بازرسی می شوند، اما بازرسی كرونایی بازارهای محلی و دستفروشان ساكن و متحرك دشوار است.
وی با اشاره به نقش عوامل محیطی در قطع زنجیره انتقال ویروس كرونا، اضافه كرد: این ویروس شدیدا انتشار پیدا می كند و كنترل نسبی آن در گیلان نشان دهنده همكاری مردم جهت ماندن در خانه و رعایت اصول حفاظت فردی است.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و كار دانشگاه علوم پزشكی گیلان، مواد غذایی را به دو دسته حساس و غیر حساس تقسیم كرد و اظهار داشت: در این شرایط كه با شیوع ویروس كرونا مواجه هستیم، هر دو دسته مواد غذایی می تواند ویروس را انتقال دهد. خصوصاً دستفروشانی كه مواد غذایی را روی زمین قرار می دهند.
جواهرشناس، از شهرداری ها خواست نسبت به ساماندهی و آموزش دستفروشان اقدام نمایند و افزود: بازرسین و كارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای آمادگی ارائه و اجرای پروتكل های ۹۰گانه وزارت بهداشت را دارند.
وی فعالیت بازارهای محلی و دستفروشان خصوصاً در روزهای كرونایی را مورد تایید ندانست و اشاره كرد: رعایت اصول بهداشتی در دستفروشی كنار خیابانی حدودا ممكن نیست و باید بوسیله ساماندهی مبادرت به قطع زنجیره انقال ویروس نماییم.
كارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشكی، گندزدایی خیابان ها را برای بازارهای محلی اثرگذار ندانست و اظهار داشت: باید محل هایی كه در تماس با افراد است را گندزدایی نماییم، برای اینكه سطح زمین آلوده است و بلافاصله پس از گندزدایی باردیگر آلوده می شود و پس نباید تماس ایجاد نماییم.
وی ضد عفونی كردن مواد غذایی خریداری شده از دستفروشان با سركه و نمك را غیر بهداشتی دانست و عنوان كرد: گندزدایی مراحل مختلف دارد و سركه و نمك برای قطع زنجیره كرونا مناسب نمی باشد.
جواهرشناس، از كلیه مشاغل صنفی و كارگاهی و صنعتی و خدماتی و تولید خواست حتما تا ۲۸ فروردین ماه در سامانه سلامت ثبت نام كنند و تصریح كرد: اصناف در طرح فاصله گذاری هوشمند نیاز به مجوز و راستی آزمایی دارند.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و كار دانشگاه علوم پزشكی گیلان، ضمن قدردانی از همكاری خوب مردم و صنوف در استان جهت كنترل كرونا، اظهار نمود: پروتكل های بهداشتی در میادین میوه و تره بار نیز باید رعایت شود، برای اینكه موج دوم كرونا قابل كنترل نخواهد بود.
وی با اعلان اینكه علاوه بر ویروس كرونا با باكتری و انگل نیز در مواد غذایی مواجه هستیم، اشاره كرد: مردم در جریان كرونا با گندزدایی و ضد عفونی كردن آشنا شدند، اما باید نكات بهداشتی را در تهیه مواد غذایی رعایت نمایند تا در آینده گرفتار بیماری های عفونی روده ای نشوند.




منبع:

1399/01/26
18:46:06
5.0 / 5
1522
تگهای خبر: تولید , حفاظ , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵