شمالبرگ ShomalBarg.ir

غنای گاز و فقر انرژی چالش بزرگ ناترازی در ایران

غنای گاز و فقر انرژی چالش بزرگ ناترازی در ایران

به گزارش شمال برگ، ایران با وجود ذخایر گازی فراوان، به سبب وابستگی بالای سبد انرژی به گاز طبیعی با چالش کمبود انرژی روبرو شده است.


به گزارش شمال برگ به نقل از خبر آنلاین از مازندران، مدیر بهینه سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف انرژی در شرایط کنونی کشور اظهار داشت: امروز هر مترمکعب گاز صرفه جویی شده می تواند به حفظ تولید، پایداری شبکه انرژی و افزایش تاب آوری کشور کمک نماید. علی ربانی اضافه کرد: ایران با وجود قرار گرفتن در بین بزرگ ترین دارندگان ذخایر گاز جهان، به سبب وابستگی بالای سبد انرژی به گاز طبیعی، در سالهای اخیر با چالش ناترازی انرژی روبه رو شده است. وی افزود: سال ها این تصور در جامعه وجود داشت که منابع انرژی کشور پایان ناپذیر است، در صورتیکه گاز طبیعی یک سرمایه بین نسلی و تجدیدناپذیر به حساب می آید و باید در مصرف آن بیشتر از گذشته دقت نماییم. مدیر بهینه سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن اشاره به شرایط حساس صنعت انرژی کشور اظهار داشت: محدودیت های به وجود آمده در قسمت تولید و پالایش گاز، لزوم مدیریت مصرف را بیشتر از هر زمان دیگری آشکار کرده و اگر همه بخش ها در این راه همراه نباشند، تأمین پایدار انرژی با دشواری بیشتری مواجه خواهد شد. ربانی با اشاره به اینکه پویش ملی بهینه سازی مصرف انرژی بر پایه مشارکت مردمی شکل گرفته است، اظهار داشت: این طرح بدون اتکا به بودجه دولتی و با سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا می شود و منافع حاصل از صرفه جویی انرژی باردیگر به مردم بازمی گردد. وی افزود: در چارچوب این پویش علاوه بر تشویق مشترکان به مصرف صحیح انرژی، منابع حاصل از صرفه جویی برای اجرای طرح های عام المنفعه و مسئولیت اجتماعی هم به کار گرفته شده است. مدیر بهینه سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تقدیر از مشارکت مردم مازندران در این پویش افزود: مازندران طی دو سال گذشته جزو استانهای پیشرو کشور در مدیریت مصرف انرژی بوده و بخش قابل توجهی از جوایز، مشوق ها و دستیافته های این طرح به مشترکان این استان اختصاص یافته است. ربانی ضمن اشاره به اهداف زیست محیطی این همکاری اضافه کرد: یکی از برنامه های مهم پیش بینی شده، پشتیبانی از طرح های مردمی برای حفاظت و احیای جنگل های هیرکانی است تا از ظرفیت مشارکت های اجتماعی برای صیانت از این میراث پرارزش طبیعی استفاده گردد. وی تاکید کرد: همان گونه که حفظ انرژی نیازمند مشارکت عمومی است، محافظت از منابع طبیعی و جنگل های هیرکانی هم بدون مشارکت پررنگ مردم و سازمان های مردم نهاد ممکن نخواهد بود. مدیر بهینه سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن اشاره به برنامه های در دست اجرا در مازندران اظهار داشت: ارتقاء راندمان نیروگاه نکا، بهسازی موتورخانه ها، کاهش هدررفت انرژی در قسمت کشاورزی، اصلاح تجهیزات گرمایشی و توسعه طرح های بهره وری همچون اقداماتی است که با همکاری شرکت گاز مازندران درحال پیگیری است.
به طور خلاصه، ربانی ضمن اشاره به اهداف زیست محیطی این همکاری افزود: یکی از برنامه های مهم پیش بینی شده، پشتیبانی از طرح های مردمی برای حفاظت و احیای جنگل های هیرکانی است تا از ظرفیت مشارکت های اجتماعی برای صیانت از این میراث پرارزش طبیعی استفاده گردد. وی اشاره کرد: همان گونه که حفظ انرژی نیازمند مشارکت عمومی است، صیانت از منابع طبیعی و جنگل های هیرکانی هم بدون مشارکت پررنگ مردم و سازمان های مردم نهاد ممکن نخواهد بود.


منبع:

1405/03/27
13:05:22
5.0 / 5
94
تگهای خبر: اجتماعی , تجهیزات , تولید , حفاظ
این مطلب شمالبرگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترینهای مرتبط در شمالبرگ
نظرات بینندگان شمالبرگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

شمال برگ shomalbarg