شمالبرگ ShomalBarg.ir

نشست روایت مادری در رشت انجام شد

نشست روایت مادری در رشت انجام شد

از گیلان نشست «روایت مادری» با محوریت نقد و بررسی کتاب «دیده بان تاریخ»، مستند روایی از زندگی شهید سید محمد اسحاقی در رشت اجرا شد.


پریسا کرمی در این جلسه، مادران شهدا را انسان هایی بزرگوار و بلندمرتبه دانست که از عزیزترین و بزرگترین دارایی زندگیشان در راه خدا گذشتند و اظهار نمود: مادران شهدا، دینی بزرگ بر گردن تمام مردم دارند، چونکه کاری که آنان کردند از هر کسی بر نمی آید.
وی با اشاره به اینکه مقام مادر شهید کمتر از شهدا نیست، اضافه کرد: «روایت مادری» به قصه مادران شهدا می پردازد؛ مادرانی که درباره آنان گفته شده «فرق مادر شهید با تمام مادران عالم خلاصه می شود به این که مادر شهید قبل از آنکه مادر شهید می شود، شهید می شود» یعنی مادران شهدا همان زمان که فرزندانشان را از زیر قرآن روانه جبهه ها کردند، شهید شدند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان نشست «روایت مادری» را بهانه ای دانست تا به اهمیت و جایگاه مادران شهدا بپردازیم و قصه پر غصه آنان را باز گوییم و اظهار داشت: با تورق کتب ادبیات پایداری ایران اسلامی با تصاویر باشکوه صبوری مادران شهدا رو به رو می شویم که ناخوداگاه خواننده را به تعظیم وا می دارد.
کرمی، یکی از درخشان ترین آثار ادبیات پایداری را کتاب «دیده بان تاریخ» دانست و اظهار داشت: در این کتاب می خوانیم که «عزت لطفی» بعنوان مادر شهید سید محمد اسحاقی چگونه شاهد پرواز فرزند عزیزش است.
وی با اشاره به اینکه سلسله برنامه «روایت مادری» به ابتکار نهاد کتابخانه های عمومی از سال قبل شروع شده و در هر استانی با محوریت مادران شهدا برگزار می شود، تصریح کرد: متولیان فرهنگی و نویسندگان ادبیات پایداری باید بیشتر به پژواک صدای مادران شهدا بپردازند و خلاء موجود را جبران کنند تا بتوانیم عواطف و احساسات این مادران را منعکس نماییم و معنویت جامعه را بالا ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر جهانی، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان گیلان هم در ادامه، با تقدیر از مجموعه اداره کل کتابخانه های عمومی استان و عوامل برگزاری این محفل ادبی و فرهنگی بیان نمود: بحث کتاب و کتابخوانی همزاد با بشر است و هر دو عنصر پا به پای هم تابحال به پیش آمده اند.
وی با اشاره به اینکه بین انسان و کتاب تأثیر و تاثر وجود دارد، اظهار داشت: پیامبران اولوالعزم الهی با کتاب مبعوث می شدند و زمینه ساز کسب علم بودند تا انسان ها از این طریق به سمت خدا نیل کنند.
این کارشناس دینی، تالیف کتاب را نوعی جهاد کبیر و یکی از مصادیق جهاد تبیین دانست و خاطرنشان کرد: نویسندگان کتاب های حوزه دفاع مقدس با تالیف کتاب و زنده نگه داشتن یاد شهدا جهاد کبیر می کنند.
دکتر محمود رنجبر، سرپرست پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان نیز، «روایت مادری» را فرصتی برای ترویج کتابخوانی دانست و اظهار نمود: مقام معظم رهبری هر کجا از دفاع مقدس سخن می گویند، دیدگاه مطالبه گرانه نسبت به استخراج گنجینه دفاع مقدس دارند.
وی ضمن اشاره به دو وجه تمایز دفاع مقدس از سایر جنگ ها، اظهار داشت: تدبیر و رهبری امام خمینی(ره) و مردم بودن سبب شده دفاع مقدس ما واجد روایت ها و الگوهای متفاوت بوده و احتیاج به بحث و بررسی داشته باشد.
دانشیار دانشگاه گیلان، هر کتاب در حوزه دفاع مقدس را قطعه ای از اطلس فرهنگ و معارف دفاع مقدس دانست و اظهار داشت: همه آگاهی ها و معارفی که به انسان می رسد باید با تجربه همراه باشد، یعنی دریافت های ما فارغ از تجربه نیست و همواره چیزی را درک می کنیم که تجربه کرده باشیم، اما دفاع مقدس صرفاً تاریخ نیست، بلکه رویدادی ثمربخش برای نسل های آینده بوده و باید برای نسل امروز تبیین شود.
رنجبر، با تکیه بر ضرورت مطالعه کتب شاخص در حوزه دفاع مقدس، اظهار داشت: کتاب «دیده بان تاریخ» اثر مرضیه نظرلو الگویی تازه از روایتگری دفاع مقدس را ایجاد کرده، چونکه در این کتاب می توان شاخصه های تربیتی انسانی زمینی را دید که مقرر است آسمانی شود.
وی با اشاره به اینکه خواندن کتاب از جلدش آغاز می شود، به طراحی مناسب جلد کتاب «دیده بان تاریخ» اشاره نمود و متذکر شد: پایه کتاب گفت وگو است، اما نویسنده هوشمندانه بر اساس سوم شخص به روایت می پردازد و با خلوت شهید سید محمد اسحاقی همراه می شود و با او به کمال می رسد.
این پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس، شهید اسحاقی را دارای شخصیتی صبور، ساده زیست، متین، مستقل و دارای تحلیل سیاسی دانست و بیان نمود: نثر ساده و روان از دیگر ویژگی های کتاب مذکور است و خواننده با شخصیت اصلی کتاب همذات پنداری می کند.
مرضیه نظرلو، نویسنده و پدیدآور کتاب «دیده بان تاریخ» هم در این جلسه، اظهار نمود: اگر همکاری خانواده شهید و دوستان شهید نبود بطور قطع این کار پرارزش به نتیجه نمی رسید و در واقع تمام کسانی که در این راه کمک کردند در نگارش کتاب «دیده بان تاریخ» سهیم هستند.
وی ضمن اشاره به فعالیت ۱۶ ساله خود در حوزه دفاع مقدس، اضافه کرد: کتاب هایی که در این عرصه به نگارش درآوردم کاملا با هم متفاوت هستند و برای هر کتاب زاویه دید و نوع نگارش خاصی را برگزیدم.
مولف کتاب «دیده بان تاریخ» با تکیه بر ضرورت خوانده شدن کتاب مستند روایی شهید سید محمد اسحاقی تصریح کرد: استفاده از ماکت ها و دست نوشته ها و ضمیمه کردن اسناد همچون ویژگی های کتاب مذکور است.
عزت لطفی، مادر شهید سید محمد اسحاقی نیز، در صحبت هایی به بیان خاطراتی از زندگی و دوران حیات فرزند شهیدش و رابطه عاطفی این شهید با خانواده و همرزمانش پرداخت.



1401/03/08
22:59:32
5.0 / 5
548
تگهای خبر: دریا , رشت , زمین , گیلان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg