شمالبرگ ShomalBarg.ir

زندگی هنوز در میانكاله جریان دارد!

زندگی هنوز در میانكاله جریان دارد!

به گزارش شمال برگ مازندران با وجود خبرهای بدی که از سال قبل از تالاب میانکاله می رسید و مرگ هزاران پرنده مهاجر در آن خبر داغ رسانه ها شده بود اما سال جاری گویا تا کنون هیچگونه تلفات غیرعادی پرندگان مهاجر آبزی در این تالاب مشاهده نشده و زندگی در آن به صورت عادی ادامه دارد.



خبر به همین تلخی بود، تلف شدن حدود ۱۵ هزار قطعه پرنده در تالاب میانکاله، موضوعی که معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در دیماه سال قبل اطلاع داده بود.
به قول این مسئول، تمام فرضیه هایی که ممکن بود سبب این رخداد شود، در ۵ سطح آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت ودر نخستین سطحی که بررسی کردیم آزمایش در مورد بیماری آنفلوآنزا و نیوکاسل بود که در کمتر از ۲۴ ساعت در سه سطح آزمایش و این فرضیه رد شد.
وی در جمع بندی سخنان خود به این مورد اشاره کرده بود که، بیشتر از ۱۹۸ تست هم انجام شده که عواملی که می توانست ویروسی، قارچی و باکتریایی باشد را به صورت کامل منتفی کرد و برپایه یک روش کاملا آزمایشگاهی پیشرفته در آزمایشگاه مرجع ملی مطالعات کار گروهی تست شد، آنچه که سبب این رخداد شده تغییرعوامل زیست محیطی در اکوسیستم بوده است که سبب شده تغییر دما، کاهش اکسیژن و کاهش عمق آب نسبت به سالهای گذشته در مرداب میانکاله دمای آب بسیار بالا رود و تغییرات اکوسیستم منجر به ایجاد سموم بایتوکسین ها که سه دسته هستند، شود.
میانکاله بعنوان یک منبع غنی و استراتژیک، در کنوانسیون بین المللی رامسر که حدود ۵۰ سال پیش در شهر رامسر ایران برای حفاظت از اکوسیستم تالاب ها تصویب گردید بعنوان نخستین تالاب ثبت شده و «بهشت پرنده نگری ایران» لقب گرفت و بعنوان «پناهگاه حیات وحش» انتخاب گردید.
با توجه به اهمیت این موضوع، احمد حسین زادگان استاندار مازندران در جلسه تشکیل کمیته استانی مدیریت حفاظت و احیای تالاب های این استان که با محوریت بررسی مشکلات تالاب میانکاله برگزار شد، با عنوان اینکه میانکاله در زمره آثار منحصر به فرد بوده و اهمیت جهانی دارد و یک زیستگاه شناسایی شده است، به این نکته اشاره کرده بود که، باید از فراموش شدن این زیستگاه مهم با عرضه اقدامات و برنامه ریزی مناسب جلوگیری نماییم که در این راستا کمیته ای تحت عنوان کمیته حفاظت از تالاب ها تشکیل شده است و در سطح ملی ستاد تالاب ها به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار می گردد.
وی ضمن اشاره به این که در استان مازندران این خلاء را احساس کردیم که پایش مستمر باید صورت گیرد و در سنوات گذشته میانکاله تضعیف شده و برخی صدمه ها و خسارات به این تالاب وارد شده است، اظهار کرده که، این به آن معنا نیست که اقدامی در این سال ها صورت نمی گرفت بلکه برای تشدید همکاری ها در جهت احیا و صیانت از این تالاب و زیستگاه مهم می باشد.
حسین زادگان به این مورد تاکید کرده بود که، تالاب میانکاله نیازمند توجه بیشتر از گذشته است، در کنار تجهیز امکانات باید اعتبارات استانی و ملی را هم اختصاص دهیم و دنبال نماییم.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، درست است که سازمان دامپزشکی اعلام نمود که «سم بوتولیسم» علت تلف شدن پرندگان مهاجر در میانکاله است اما بعضی متخصصان و فعالان محیط زیست معتقدند که آلودگی آب و برخی عواملی که هنوز بررسی نشده علت مرگ و میر بی سابقه پرندگان در این منطقه بوده است و از طرفی این گونه های مهاجر را قربانی تضاد منافع می دانند.
با این وجود، مدیر کل دامپزشکی مازندران، روز گذشته در حاشیه بازدید از این تالاب اظهار نمود: خوشبختانه تا کنون هیچگونه تلفات غیرعادی پرندگان مهاجر آبزی در تالاب میانکاله مشاهده نشد و رصد و پایش تالاب های استان توسط اکیپ های دامپزشکی به اتفاق کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست همچنان به صورت روزانه انجام می شود.
سید حسین رضوانی در ادامه گفته که، تالاب های استان مازندران همچون تالاب بین المللی میانکاله و مجموعه تالاب های فریدونکنار به لحاظ شرایط محیطی و قرارگیری در یکی از مسیرهای اصلی مهاجرت پرندگان، جزء مهم ترین زیستگاه های زمستان گذرانی پرندگان به لحاظ تنوع گونه ها و جمعیت آنان در کشور می باشند که هر ساله دامپزشکی با همکاری حفاظت محیط زیست از نظر وقوع بیماری و یا تلفات احتمالی این جمعیت را رصد می کند.
وی خاطرنشان کرد: باوجود همکاری خوب این دو دستگاه اجرائی، متاسفانه گاها شاهد شکار و عرضه این پرندگان در بازارهای محلی استان هستیم که انتظار داریم با عنایت به احتمال ابتلای این پرندگان به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، مردم این استان، همچنان سفارش های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند و به منظور حفظ سلامت خود از صید، شکار، خرید و فروش آنان پرهیز کنند.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، از ۱۰۰ گونه پرنده تالابی در میانکاله حدود ۲۰ گونه مانند طاووسک، انواع یلوه ها و انواع کشیم از پرندگان تالابی بومی و ۸۰ گونه تالابی مهاجر تابستان گذران، زمستان گذران و عبوری هستند.




منبع:

1399/10/09
12:36:37
5.0 / 5
1398
تگهای خبر: حفاظ , خرید , رامسر , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
شمال برگ shomalbarg