شمالبرگ ShomalBarg.ir
مدیر عامل سازمان مردم نهاد جمعیت تلاشگران فرهنگ وتوسعه مدعی شد

مدیریت مصرف و بهره گیری از پسآب ها راه نجات كمبود آب در كشور

مدیریت مصرف و بهره گیری از پسآب ها راه نجات كمبود آب در كشور

به گزارش شمال برگ ایسنا/مازندرانمدیر عامل سازمان مردم نهاد جمعیت تلاشگران فرهنگ وتوسعه اظهار داشت: مدیریت مصرف و بهره گیری از پسآب ها راه نجات كمبود آب در كشور است.


مهدی جهانشاهی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه جهت رفع مشكل كمبود آب در هر منطقه دو روش وجود دارد، اظهار نمود: نخستین روش انتقال آب از نقاط دیگر كه شامل انتقال آب از حوزه های آبریز دیگر نقاط، برداشت از سفره های زیرزمینی، سوژه انتقال آب از خزر و دیگری مدیریت مصرف و بهره گیری از پسآب ها و تصفیه آن است.
وی اشاره كرد: در روش انتقال مشكلات زیادی چون هزینه، فرونشت زمین به سبب برداشت های بی رویه از آب های زیر سطحی، تنش ها و تعارضات اجتماعی به سبب انتقال آب یك منطقه به منطقه دیگر، تخریب محیط زیست به سبب راه اندازی خطوط انتقال را به دنبال دارد.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد جمعیت تلاشگران فرهنگ وتوسعه درباب انتقال آب خزر كه شور است، اشاره كرد: نمك حاصل از تصفیه باید یا باید در آب دریا ریخته شود كه سبب افزایش شوری كه اساسا مخاطراتی را برای حیات آبزیان فراهم می سازد و یا در خشكی دفن شود كه موجب نفوذ به سفره های زیرزمینی و شوری آن خواهد شد.
جهانشاهی با اشاره به اینكه در روش اول به سبب وجود مخاطرات مطمئنا نمی تواند عاقلانه و منطقی باشد، اظهار داشت: ایجاد توسعه نامتعادل و نامتوازن در صورت انتقال آب از نقطه ای به نقطه كم آب، مهم ترین نكته ای بوده كه كمتر به آن پرداخته شده است.
وی با اشاره به اینكه انتقال آب به یك نقطه خاص موجب می شود تا درآن نقطه شرایط برای ایجاد زندگی، صنعت و كشاورزی فراهم و متقاضیان به این نقطه سرازیرشوند، افزود: بعد از چند سال دولتمردان برای درخواست های مازاد بر برنامه ریزی اولیه باید فكری كنند كه اینكار یعنی انتقال بیشتر و این روند به همین ترتیب ادامه خواهد داشت كه مشابه این وضعیت در بحث حاشیه نشینی شهرهای بزرگ صورت گرفت و الان تبدیل به بزرگترین معضل شده است.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد جمعیت تلاشگران فرهنگ وتوسعه بیان كرد: روش منطقی و كاربردی جهت رفع مشكل كمبود آب درهرنقطه ای مدیریت مصرف و استفاده بهینه از آب موجود و بهره مندی از پسآب ها جهت صنعت و كشاورزی است.
جهانشاهی با اشاره به اینكه هم اكنون بیشترین مصرف آب در كشور مربوط به بخش كشاورزی با حدود 90 درصد مصرف است، اشاره كرد: متاسفانه در كشور بهره وری از آب دربخش كشاورزی یك سوم جهانی است یعنی در دنیا به ازای یك لیتر آب سه كیلو محصول برداشت می شود اما در ایران به ازای 3 لیتر آب یك كیلو محصول برداشت می شود.
وی افزود: بدین سبب با توسعه منابع دركشاورزی و بهره مندی ازتكنولوژی های روز دنیا می توان بهره وری آب در بخش كشاورزی را بهبود بخشید.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد جمعیت تلاشگران فرهنگ وتوسعه موفق نشدن در طرح اجرایی برنامه های فعالان محیط زیست را نهادینه نشدن فرهنگ حضور مردم در سازمان های مردم نهاد در كشور دانست و اضافه كرد: خواسته های مردم به صورت سازمان یافته و مدیریت شده و به شكل هم افزایی شكل نگرفته است.
جهانشاهی تصریح كرد: یكی از دلیلهای مهم توسعه یافتگی كشورها حضور و نقش مردم در غالب سازمان های مردم نهاد در تصمیمات دولتمردان و نظارت مردم بر عملكرد آنها به واسطه رسانه های آزاد و مستقل است.
وی با اشاره به اینكه متاسفانه در دهه های گذشته تصمیمات درستی در حوزه محیط زیست گرفته نشد، اظهار نمود: نمونه های بارز آن برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی، خشك شدن تالاب ها به سبب ضعف مدیریتی، تخریب جنگل به خصوص در زاگرس و مرگ اكوسیستمی، بی توجهی به استفاده از انرژی های پاك، نبود قوانین درست و حامی محیط زیست و توانمندساز نبودن سازمان های مردم نهاد و بهره مندی از ظرفیت این سازمان ها است.




منبع:

1398/08/11
20:53:26
5.0 / 5
4334
تگهای خبر: تكنولوژی , زمین , سفر , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg