شمالبرگ ShomalBarg.ir
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران:

بیش از ۱۴ درصد جمعیت مازندران سالمند هستند

بیش از ۱۴ درصد جمعیت مازندران سالمند هستند

به گزارش شمال برگ مازندران رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران جمعیت استان را سه میلیون و 384 هزار و 284 نفر اعلام نمود و اظهار داشت: بیش از 14 درصد جمعیت مازندران سالمند هستند.



سیدعباس موسوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست توجیهی اجرای قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی در زمینه وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مازندران که بصورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار نمود: از جمعیت مازندران، ۱۴۹ هزار و ۲۶۳ نفر کودکان زیر پنج سال و ۳۹۲ هزار و ۵۶۵ نفر جمعیت سالمندان هستند.

وی با اعلان اینکه ۱۴.۳ درصد جمعیت استان سالمند هستند، اضافه کرد: در استان مازندران ۱۰۱ مرکز جامع خدمات سلامت شهری، ۲۰۷ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی و ۱۱۳۶ خانه بهداشت وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که ثبت ولادت ها روند نگران کننده داشته است، افزود: میانگین سن ازدواج پسران از ۲۴ سالگی و دختران از ۱۸ سالگی در سال ۱۳۷۵ به ترتیب به ۲۷ و ۲۳ سالگی در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

موسوی اشاره کرد: باتوجه به افزایش میانگین سن ازدواج که حدوداً سالانه یک سال به این اعداد اضافه می شود و محدود شدن زمان فرزندآوری مشکلات جامعه رو به افزایش است.

وی با اعلان اینکه میزان ازدواج ثبت شده در استان از ۳۵۹۷۸ در سال ۱۳۸۸ به ۲۱۴۳۱ مورد در سال ۱۳۹۹ رسیده است، اضافه کرد: میزان طلاق ثبت شده در استان از ۱۰۲۵ در سال ۱۳۵۷ به ۹۷۹۷ در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید براینکه میزان موالید ثبت شده نیز سیر نزولی داشته است، افزود: میزان موالید از ۵۲۵۱۰ مورد در سال ۱۳۵۷ به ۳۰۱۷۵ مورد در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

لزوم تشویق افراد جامعه به فرزندآوری و ازدواج

کمال حیدری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به بیانیه سیاست های جمعیتی رهبری اشاره کردند و اظهار داشت: مسئله جمعیت امروزه نه فقط یک مسئله شرعی، اعتقادی، اقتصادی و فرهنگی بلکه یک مسئله ملی است.

وی با تاکید بر مشارکت فعال همه دستگاهها در مسئله افزایش جمعیت، اضافه کرد: در این قانون برخلاف قوانین دیگر همه جوانب در نظر گرفته شده است بدین سبب برای پیشبرد این هدف تلاش صورت گیرد برای اینکه تا حالا فرصت های زیادی را از دست دادیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: این وزارتخانه بعنوان خط اول تماس با مردم در بحث مشاوره جامعه است و در دل مشاوره ها می توان افراد را به فرزندآوری و ازدواج تشویق کرد.

حیدری به درمان ناباروری ها اشاره نمود و اظهار داشت: به سبب ظرفیت های باارزش وزارت بهداشت، سهم این وزارتخانه بسیار مهمست.

وی مراکز مشاوره ازدواج، مراکز درمانی، حوزه دانشجویی، خیرین و مراکزی که وجوه اجتماعی ارزشمندی دارند را ظرفیت های این وزارتخانه برشمرد و بیان کرد: باید از ظرفیت سمن ها در آگاه سازی مردم و تشویق آنان برای فرزندآوری بهره برد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت به کاهش فرزندآوری در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: باید برنامه ریزی بیشتری برای افراد تحصیل کرده برای تشویق به فرزندآوری صورت گیرد.

در بحث افزایش جمعیت شعاری عمل نکنیم

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران در این جلسه با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) در خصوص این که کشور ما تا ۲۰۰ میلیون جمعیت را می تواند اداره کند، اظهار داشت: باید کمک کرد تا ظرفیت و استعدادهای افزایش جمعیت فعلیت پیدا کند و وقتی می شود نسل های جدید از فیض وجود برخوردار شوند و وسیله رحمت الهی باشند نباید جلوی ورود آنها را گرفت.

وی با اعلان اینکه مقام معظم رهبری جمعیت جوان را خلاق و مبتکر می دانند، اضافه کرد: زمانی که جمعیت جوان نداشته باشیم، خلاقیت و ابتکار نیز کاهش پیدا می کند.

نماینده ولی فقیه در استان مازندران با تاکید براینکه لطمه های امنیتی را باید در نظر گرفت، افزود: ما نباید شعاری عمل نماییم بلکه باید راه حل بدهیم و برای عمل به این راه حل ها، اعتقاد و باور داشته باشیم.





منبع:

1400/10/20
23:58:59
5.0 / 5
696
تگهای خبر: آموزش , اقتصادی , خدمات , زمین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
شمال برگ shomalbarg