شمال برگ ShomalBarg.ir
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران:

بحران كرونا می گذرد گرفتار بحران فراموشی نشویم

بحران كرونا می گذرد گرفتار بحران فراموشی نشویم

به گزارش شمال برگ مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران با اشاره به اینكه با ورود ویروس كرونا به مازندران هم اكنون این خرید و فروش های بی حساب و كتاب و تغییر كاربری های مفرط، جلوی تدابیر امنیتی را گرفت، اظهار داشت: از سویی دیگر كسی كه زمین را فروخته خود الان سرایدار همین ویلاهایی است كه در زمین هایشان ساخته شده است اما چالش های غیر قابل پیشبینی هم اتفاق افتاد،  این بحران می گذرد اما نباید گرفتار بحران فراموشی شویم، باید از این تجربیات تلخ درس بگیریم.


بابك مومنی در گفتگو با ایسنا با اشاره به مبحث مرتبط كشاورزی و رعایت نكات بهداشتی پیرامون ویروس كووید ۱۹ و نقش جهاد كشاورزی در ترویج و آموزش به كشاورزان در جلوگیری از این بیماری اظهار نمود: مباحث بهداشتی در پیش گیری از ویروس كرونا توسط جامعه پزشكی اطلاع رسانی می شود اما تجربه بیماری كرونا جلوه ای جدید از صدمه های تغییر كاربری اراضی و فروش زمین ها و حضور خوش نشین ها را نشان داد.
وی خاطرنشان كرد: تمام فریادهایی كه در حوزه تغییر دادن كاربری های مداوم می زدیم امروز شاید شاهد آن هستیم كه اراضی كشاورزی در اختیار افرادی قرار دارد كه مازندرانی نیستند و با حضور ویروس كرونا، مسدود شدن راه های استان به جهت كاهش شیوع در دستور كار قرار گرفت اما آنها مدعی مالكیت بوده و قرنطینه را نادیده گرفتند و خواهان رفتن به خانه های ویلایی خود بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران تصریح كرد: حال اینكه مردم توجه ندارند كه این تعطیلات، تعطیلات نوروز نیست بلكه تعطیلات سلامت است، به صورت هدفمند مناطق گردشگری در استان توسط افرادی با رانت های خاص خرید و فروش در اختیار ویلا نشینان قرار گرفت.
مومنی افزود: اگر لزوم داشته كه زمین ها به صورت مناطق گردشگری تغییر كاربری پیدا كند با در اختیار قرار دادن آن در بخش دولتی امروز می توانستیم با مدیریت آن و عدم واگذاری به خوش نشین به راحتی بگوییم مناطق گردشگری قادر به عرضه خدمات عمومی نیست اما الان نمی توانیم این كار را انجام دهیم چونكه زمین ها بی حساب و كتاب تغییر كاربری پیدا كرده و واگذار شده است.
وی اظهار داشت: از جهتی دیگر در این میان آنچه حائز اهمیت می باشد، امنیت غذایی و امنیت سلامت مردم است كه به خطر افتاده و مازندران پس از تهران دومین استان به حساب می آید كه تحت تأثیر ویروس كرونا قرار دارد و این حجم بالای مسافر در افزایش این آمار بی تاثیر نبوده و پیشنهادی كه برای پیشگیری از افزایش حجم آن آمارها داشتیم، عدم ورود به توریست و مسافر به استان بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران در پاسخ به اینكه بعضی از افراد كشاورز به علت مشكلات مالی و یا بیماری مجبور به فروش زمین هایشان شدند و نمی توان آنها را از این كار منع كرد، اضافه كرد: فروش زمین تنها به مفهوم تغییر كاربری نیست، می تواند در زمین ها با حفظ موجودیت كاربری به فروش برسد اما به علت اینكه زمین ها با مبالغ بیشتری با تغییر كاربری قابل فروش است و سود بیشتری خواهد داشت این مهم انجام می شود، هر تغییر كاربری اتفاق می افتد، بهره برداری شخصی رخ میدهد.
مومنی با تاكید بر اینكه حضور خوش نشین ها صدمه های فرهنگی و بومی را هم به دنبال دارد، خاطرنشان كرد: اگر مقرر است تغییر كاربری با مفهوم توسعه گردشگری اتفاق بیفتد حرف دیگری است اما اگر بهره برداری شخصی كنند، دیگر نامش گردشگری نیست، با طرح آمایشی خاص باید این كار را انجام داده تا امكان بهره برداری عموم برای گردشگری در نظر گرفته شود كه به فرهنگ و كشاورزی صدمه ای وارد نشود.
وی به مقوله بهداشت كشاورزان در زمان انتشار كرونا ویروس اشاره نمود و اظهار داشت: آغاز فصل كشت و كار هر ساله در قبل از عید نوروز و بعد از آن انجام می شود اما این بیماری در فصل كشاورزی و زراعت و باغداری، تقویم كشاورزی را با تاخیر مواجه كرده كه شاید تا آخر فروردین و اردیبهشت درگیر این بیماری باشیم و باید نكات بهداشتی و تدابیر بهداشتی لازم در جهت كار اندیشیده شود تا سلامت و امنیت غذایی به خطر نیافتد.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران با تاكید بر بهداشت كشاورزی افزود: كشاورزان با وسایل كشاورزی خاص وارد زمین ها شده و از این طریق گسترش بیماری می تواند آنها را تهدید كند و باید گفت تدابیری برای ضد عفونی كردن ادوات كشت و كار و نیروهای كارگری در نظر گرفته نشده است.
مومنی اضافه كرد: تشكیل قرارگاه مبارزه با كرونا باید در بخش كشاورزی هم دیده شود و باید رهنمودها و اقدامات بهداشتی در جهت كنترل شیوع در كشاورزان نهادینه شود.
وی تصریح كرد: در این راستا نخستین نكته اینكه با مشورت و هماهنگی دانشگاه علوم پزشكی باید سفارش هایی به مراكز جهاد كشاورزی استان عرضه شود كه حلقه واسطه مدیریت كشاورزی و كشاورزان هستند تا با ابزار ترویج امكان آگاهی بخشی را ایجاد كنند.


ضرورت آموزش های مجازی پیشگیری كرونا در بخش كشاورزی
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران اظهار داشت: با در اختیار قرار دادن اپلیكشن ها به دهیاران و با ایجاد گروه و كانال های مجازی كشاورزی و عضویت كشاورزان در این گروه ها در امر مشاوره و دریافت خدمات بهداشتی را برای كشاورزان آسان كرده تا شاهد شیوع گسترده این بیماری در بخش كشاورزی نباشیم.
مومنی اظهار نمود: بحث اصلی ضد عفونی ادوات كشاورزی است كه باید از مزرعه تا منزل این مورد رعایت شود و همینطور ادوات كشاورزی باید در مكانی خارج از منزل و محیط زندگی قرار گیرد تا امكان انتقال را كم كند.
وی خاطرنشان كرد: ارتباط كشاورزان در بحث مشاركتی كشت وكار هم ملاحظات ویژه ای را می طلبد و از آنجایی كه كشت و كار به صورت دسته جمعی انجام می شود احتمال پراكندگی كرونا ویروس را بیشتر می كند، همینطور پوششهای كشاورزان از راه تماس با لباس كار و تجهیزات باید در نظر گرفته شود و ضروریست دستورات و نكات بهداشتی از جانب پزشكان و علوم پزشكی در این رابطه مطرح شود.
فعالیت های اشتراكی در كشت و كار صدمه شیوع را افزایش می دهد
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران خاطرنشان كرد: اداره كشاورزی زمان بندی شده است و نمی توان آنرا به تعویق انداخت و ورود به این مورد بسیار اهمیت دارد و ازین جهت باید تمهیدات لازم اندیشیده شود چونكه تجمعات و فعالیتهای اشتراكی در بستر كشت و كار صدمه را دو چندان می كند.
مومنی خاطرنشان كرد: همینطور حجم بالای آبی سبب تداخلات شده و اینكه چقدر ویروس امكان انتقال از آب را دارد هم مبحث دیگری است كه باید به صورت تخصصی بررسی شود و افرادی كه در زمین های كشاورزی در تماس مستقیم با آب قرار دارند، امكان دارد در معرض بیماری باشند.
وی اظهار داشت: با تعریف شرایط خاص، امنیت كشاورزان و امنیت بهداشتی و مواد غذایی مردم كه تأمین آن بر دوش كشاورز است، مورد حفاظت قرار می گیرد.



1398/12/28
21:14:16
5.0 / 5
3495
تگهای خبر: تجهیزات , حفاظ , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
شمال برگ shomalbarg